A karantén nagy kihívás elé állítja a kisgyermekes szülőket. A beltéri programok megszűnése és a hideg időjárás szinte teljes mértékben ellehetetleníti a kalandra vágyó családok programozását. Ám szomorkodásra semmi ok! Alábbi cikkünkben összeszedtünk 10 tippet, mivel is üthetik el az időt a kisgyermekes családok, sőt igazából bárki aki aktivizálni szeretné magát ebben a furcsa időszakban.

1. Kézműveskédés

Az ünnepek közeledtével érdemes gondolni a karácsonyi dekoráció felfrissítésére. Nincs is szebb egy olyan dísznél, amelyre, ha rápillantunk, a közös barkácsolás emléke melegíti fel szívünket. Számos dolgot készíthetünk sajátkezűleg, például koszorút, karácsonyfadíszt, karácsonyi füzért, ajtódíszt, festményt stb… Az biztos, hogy jó zene mellett, családi hangulatban önfeledten tölthetünk el pár órát, miközben kiéljük kreativitásunkat. A gyerekek pedig biztosan nagyon élvezni fogják a közös mókát.

Karantén alatt 1

2. Moziest otthon

A karantén végre elegendő időt ad nekünk arra, hogy a család összes tagja választhasson filmet. Ha már nem mehetünk moziba, miért ne hozzuk el kedvenc filmjeinket nappalinkba? Ma már szinte bármilyen filmet letölthetünk az internetről jó minőségben. Friss süteménnyel, popcornnal, kakaóval vagy bármilyen nassolni valóval, biztos összehozza a családot pár órára egy jó film.

3. Otthoni sport

Az edzőtermek és uszodák bezárása után sem kell lemondanunk a sportolás öröméről. A Youtube hemzseg a „home workout” névvel ellátott videóktól, melyekben saját testsúlyos edzésektől kezdve a Hiit edzéseken át rengeteg edzésformát választhatunk, eszközökbe való befektetés nélkül.

Karantén alatt 2

4. Rendrakás

A karantén beköszöntével az otthoni tennivalókat könnyebben elláthatjuk. Valószínűleg soha többé nem lesz alkalmasabb időszak a „nagytakarítások” elvégzéséhez, mint a karantén időszaka. A gyerekeket is befoghatjuk a rendrakásba, vagy a szelektálásba. Rájuk bízhatunk olyan egyszerű dolgokat, mint például a páratlan zoknik párosítása, vagy az alsó polcok portalanítása.

5. Társasjáték

A társasjáték mindig jó ötlet, ha a család elszeretné ütni az időt. A közös szórakozás egyik legegyszerűbb formája. Az igazán kreatív kedvűek saját fejlesztésű társast is készíthetnek, papírból.

6. Sütés főzés

Ha már közelednek az ünnepek érdemes kicsit bemelegíteni a nagy lakomákhoz. Elővehetjük kedvenc receptjeinket és továbbfejleszthetjük azokat, hogy biztosan a legfinomabb falatok kerüljenek az asztalra karácsonyra. Az egyszerűbb feladatokba bevonhatjuk gyerekeinket is, ilyen például az összetevők összekavarása (persze kézzel, nem géppel), a tepsi kivajazása és persze a legmókásabb a díszítés.

Karantén alatt 37. Bakancslista jövő évre

Ha már nagyon belesüppedtünk a karantén szürkeségébe és monotonitásába elkezdhetjük tervezni a jövőt. Készíthetünk bakancslistát, hogy miket szeretnénk csinálni, hova szeretnénk utazni, kiket szeretnénk meglátogatni a pandémia után.

8. Családi fotónézés az eddigi nyaralásokról

Az otthonlét alatt elegendő időnk nyílik a fotók rendszerezésére és visszanézésére. Előhivathatunk képeket a lakásba az eddigi kedvenc emlékeinkről, ezzel is színesítve a karantén időszakot.

9. Online foglalkozás gyerekeknek

Ha a gyerekek nagyon unatkoznak, online foglalkozásra invitálja őket Csorba Anita a facebook oldalán. Ha szeretnénk lekötni a gyerekeket érdemes meglátogatni az oldalt, ahol számos kreatív videó lett feltöltve a tavaszi karantén alatt.

Karantén alatt 410. Videóchat a családdal, barátokkal

Utolsó pontként említeném a legfontosabb időtöltést, ami pedig a kapcsolataink ápolása. Mindenkit nehezen érint, akinek idősebb szülei vannak, hogy nem, vagy nagyon ritkán láthatja őket. A videochat funkciókkal közelebb érezhetjük magunkhoz szeretteinket.

 

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!