A hámsérülések az érintett terület méretétől és mélységétől függően, különböző súlyosságúnak tekinthetőek. Az érintett területet, nem lehet az eredeti formájára visszaállítani, de gondos odafigyeléssel sokat tehetünk, hogy a szépen és gyorsan gyógyuljon.

Egy seb gyógyulási folyamata több szakaszból áll. A sérülés gyógyulási idejét több tényező is befolyásolhatja, ilyen például az életkor, az immunrendszer erőssége, a bőrszín, valamint a meglévő betegségek.  Az optimálisan zajló regenerációhoz a kórokozók távol tartására és megfelelő oxigénellátottságra van szükség.

 

mit tegyünk seb kép 1

 

Alábbi cikkünkben azt a három terméket mutatjuk be, melyek segítséget nyújthatnak a megfelelő sebkezeléshez és optimális sebgyógyuláshoz.

 

mit tegyünk seb kép 2

Oktenidin-dihidroklorid és fenoxietanol tartalmú, vény nélkül kapható gyógyszer. 

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót.

OCTENISEPT- A FERTŐTLENÍTÉS NAGYMESTERE

A sebkezelés első és legfontosabb lépése a fertőtlenítés, mert bizony a kórokozók rendkívül nagy problémát tudnak okozni a sebgyógyulás során. Nem megfelelő fertőtlenítés következtében a seb elfertőződhet és krónikussá válhat. Az Octenisept mindamellett, hogy rendkívül kényelmes megoldást nyújt a sebek gyors és biztonságos fertőtlenítésére, nem tartalmaz jódot, így csecsemős szülők, kisgyerekesek, terhes, vagy szoptatós kismamák is bátran használhatják. (A köldökcsonk ápolásában is optimális megoldást nyújt, a megfelelő higiénia fenntartásához.) A termék nem hagy nyomot, így bátran használható, minden helyzetben. Az 50ml-es kiszerelésű terméket bárhová magával viheti, 1 literes társát pedig érdemes beszerezni otthonra, vagy az autóba.

 

mit tegyünk seb kép 3

 

A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát. 

CE0297 orvostechnikai eszköz

 

OCTENISEPT SEBGÉL- A HÁMOSÍTÁS NAGYMESTERE

Az Octenisept® sebgél speciális összetételének köszönhetően kellőképpen nedvesen tartja a sebet és egy réteget képez azon, ami megóvja a baktériumoktól. Ez a védőréteg megakadályozza a kórokozók bejutását a sebbe, mert azok már a gélben elpusztulnak. Megakadályozza a seb felületfertőzését és véd a gyulladásoktól. Használatával a hámosodás optimálisan végbemegy és a sérülés feltöltődik. 

 

mit tegyünk seb kép 4

 

 

OCTENICARE REGENERÁLÓ KRÉM- A HEG NÉLKÜLI GYÓGYULÁS SEGÍTŐJE

Az Octenicare táplálja a hámosodó sebeket, tápláló összetételének köszönhetően alkalmas a sebgyógyulási folyamat kísérő kezelésére. Legfőbb összetevői a Panthenol, a Bisabolal és az Oktenidin.

  • A Panthenol Hidratál, elősegíti a bőr regenerációját. Simaságot és rugalmasságot biztosít.
  • A Bisabolalnak gyulladásgátló hatása van és nyugtatja a bőrt.
  • Az Oktenidin pedig fertőtlenítő hatásának köszönhetően gyulladásmegelőző tulajdonságú.

Az alábbi három termék használatával biztosíthatja, hogy a sebgyógyulási folyamat optimálisan menjen végbe.

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!