A manikűr, a pedikűr és a műkörömépítés veszélyei a fertőzések szempontjából

Minden kezelés, beavatkozás magában foglalja a fertőzés veszélyét. Nem csak a használt eszközök által közvetített fertőzéstől kell tartanunk, de a műveletet végző keze által is fertőződhetünk. Aki végzi a manikűrt, pedikűrt, műkörömépítést, ugyanolyan veszélyben van, mint az, akin végzi.

Mindenképpen szükséges a következő higiéniai szabályok betartása:

 

  • a használt eszközök le legyenek fertőtlenítve. Ezt leggyakrabban gyors hatású felületfertőtlenítővel fújják le (pl. Mikrozid AF Liquid), előnye, hogy 5 perc alatt fertőtlenít. Másik lehetőség az eszközök erre a célra kifejlesztett műszer-, eszközfertőtlenítő oldatba való áztatása (pl. Gigasept Instru AF, Gigasept AF forte).
  • a kezelést végző keze is fertőtlenítve( pl. Desderman pure gél) legyen és használjon gumikesztyűt.
  • a kezelt vendég kezét, lábát is fertőtlenítsük, a kezelés előtt és utána is. Ezt általában fertőtlenítő hatású folyékony szappanos vízbe szokták áztatni, de ez nem helyes. A fertőtlenítő szappant (pl. Primasept Med) a kézen, lábon el kell oszlatni és miután behatási ideje letelt, utána felhabosítani és lemosni.
  • hámsérülés esetén használjunk sebfertőtlenítőt

 

A kesztyű használata nem jelent teljes biztonságot!

Nézzünk a gumikesztyuk mélyére... A kesztyű felvétele előtt és levétele után is kezet kell fertőtleníteni (pl. Desderman pure géllel), mivel a kórokozók közül a vírusok olyan kisméretűek, hogy a gyakran gyártási hibából adódó lyukakon minden további nélkül átjutnak.

Fontos, hogy a választott kézfertőtlenítő széles hatásspektrummal rendelkezzen! Nem elég a tudat, hogy lefertőtlenítettem a kezemet valamivel, amire ráírták, hogy „fertőtlenít". Több olyan termék is van a piacon, amely sajnos csak „baktericid" azaz baktériumölő hatásspektrummal rendelkezik! Mielott dönt, kérem nézze meg, hogy a választott terméken, minimum a következő szerepeljen: baktericid, fungicid, virucid! Így védve lesz olyan betegségek ellen, amelyeket baktériumok, vírusok és gombák okozhatnak. Kézfertőtlenítésnél is rendkívül fontos a behatási idő betartása! Ez modern készítmények esetében általában 30 mp.
Keresse termékeinket az octipontokban.

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!