Az egészségügyi ellátórendszerben bekövetkezett fejlődés hatására, valamint a modern műtéti technikák bevezetésének köszönhetően, lehetőség van már Magyarországon is az egynapos sebészeti beavatkozásokra.

Mindez azt jelenti, hogy bizonyos műtétek után, 24 órán belül hazatérhet a páciens a saját otthonába, és nem kell hosszasan kórházi ápolást igénybe vennie. A műtöttek számára sokkal kényelmesebb megoldás ez, hiszen az otthoni környezet nem jelent plusz pszichés megterhelést, illetve nem borítja fel az életritmust, és így rövidebb a lábadozási időszak.

Vannak bizonyos feltételei az ilyen fajta beavatkozásoknak. Csak azokat a betegeket műtik meg, akiket előtte kivizsgáltak, és engedélyt kaptak a műtétre. Kötelező a kísérő jelenléte, valamint az is, hogy gépjárművel távozzon a beteg. A műtétet követő éjszakára fontos, hogy felügyelet legyen biztosítva. Ugyan ez nem feltétel, de érdemes beszerezni egy haj- és testlemosót, amivel a beavatkozás előtti napokban fürdik a beteg!

Az otthoni ápolás gondos megszervezése, és a klinikával tartott folyamatos telefonkapcsolat biztosítja ennek az ellátási formának a biztonságát.

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!