Mi legyen a testékszer (piercing) sorsa terhesség idején? Terhesség alatt semmiképp sem tanácsos új piercing betétele, de az orvosok, a meglévők mielőbbi eltávolítását is ajánlják, mert az idegen test miatti gyuladás, valamint az allergiás reakciók esélye nagyobb. Az eltávolítás és a visszahelyezés ideje a testékszer helyétől függően változik.

A 3 féle piercing, amiket a terhesség közvetlenül érint a köldök, a mellbimbó és az intim piercingek.
A köldök piercing esetében fontos lehet, hogy minél régebben viselik az ékszert, annál kisebb a valószínűsége a bőr berepedésének, a bőr nyúlásának és a gyulladásnak, de bekövetkezhet! Legkésőbb a második trimeszter elején, de inkább minél hamarabb érdemes kivenni ezt a fajta testékszert.

Visszatenni szülést követően, leghamarabb két hónap után lehet. Ilyenkor már az ékszer folyamatosan tud majd idomulni a laposodó hashoz.
Azoknak, akik nem tudnak ezek nélkül a testékszerek nélkül élni, létezik alternatív megoldás is. Ilyen például a ragasztható piercing. Azok a kismamák, akik a fémallergia veszélye miatt szeretnék kivenni az ékszert, választhatnak hipoallergén műanyagból gyártott piercingeket is.

A testékszer behelyezésnél és kivételnél mindig alkalmazzon fertőtlenítő hatású készítményt. A bőr fertőtlenítésére alkalmas az Octenisept oktenidin-dihidroklorid és fenoxietanol tartalmú, vény nélkül kapható gyógyszer.

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!