Kiemelten fontos, hogy vigyázzunk gyermekeink fogaira és mielőbb kialakítsuk a megfelelő fogmosási szokásokat.

tb children 467x312

 

A fogszuvasodás folyamatosan növekvő probléma a gyerekek körében, ezért nagyon fontos, hogy elég ideig és megfelelő fogkefével mossák a fogaikat gyermekink. Már az első pillanattól kezdve érdemes a fogmosásra szoktatni Őket, kezdetben a bébiknek kifejlesztett fogkefékkel. Kezdetben az jelenti a kihívást, hogy rávedd a gyermekedet, hogy mossa a fogait, hiszen általában csak rágcsálják a fogkefét, játszanak vele.

De nagyon fontos rászoktatni a gyerekeket a fogkefehasználatára, amilyen hamar csak lehet. Továbbá az is fontos, hogy minden reggel és minden este mossanak fogat, és a fogmosás legalább 2 percig tartson. Mivel a gyereke még nem rendelkeznek automatikusan fogmosási készséggel, ezért kezdetben a felnőtteknek kell mosni gyermekeik fogait és gondoskodniuk az alapos tisztításról. A felnőttek feladata a gyerekek fogmosásának ellenőrzése, 8-10 éves korukig.

Amikor fogkefét választunk gyerekeinknek, fontos, hogy a kis szájukhoz és fogaikhoz illeszkedő méretű nyél és a fejjel rendelkezzen. A gyerekek könnyen meg tudják tartani a kezükben, és elérjenek vele minden részt a szájukban. További előny, ha a gyerekek szeretik is a fogkeféjüket, így jókedvvel, játékosan tisztíthatják fogaikat.

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!