octenisan® md nazális gél

Az orrüreg nedvesítésére és dekontaminálására fizikai tisztítással, és az orr nyálkahártyán lévő sebek támogató kezelésére.

Termékleírás

Amit nyújt:

  • Multi rezisztens kórokozók dekontaminációjához (pl. MRSA)

  • Fertőtlenítés az orrüreg fizikális tisztításával

  • Az orr nyálkahártyán keletkező sérülések és elváltozások támogató kezelése

  • Nedvesítés

  • Kiváló kompatibilitás

Összetevők:Tisztított víz, propilén-glikol, hidroxielcellulóz Oktenidin HCL

Felhasználási területek:Az octenisan® md nazális gél az orrüreg fizikális tisztítása általi nedvesítésre és fertőtlenítésre alkalmazható. A külső fertőzések hirtelen orrszárazságot és irritációt okozhatnak. Ez azonban orvosolható az orrüreg megfelelő nedvességellátásával. A hidrogél nedvesítő hatása révén olyan kedvező élettani környezetet alakít ki, amivel megelőzhető a baktériumok megtelepedése. Továbbá helyreállítja a természetes védelmi és tisztító élettani funkciókat, így járulva hozzá a hatékony multi rezisztens kórokozók dekontaminációjához. A hidrogél a nazális hám elváltozásait is ellátja nedvességgel és így eléri az opmális gyógyítást. Az epiteliális sejtek ezáltal képesek lesznek szaporodni és vándorolni, elősegítve ezzel a gyógyulási folyamatot. Ez a lehető legjobb a nedves seb környezetben.

Speciális tanácsok: Az octenisan® MD nazális gél nem használható bármelyik összetevőre (propilén-glikol, hidroxi-etil-cellulóz, oktenidin HCl) ismert vagy feltételezett allergia esetén. Kérdezze kezelőorvosát, ha bármilyen kétsége lenne ezzel kapcsolatosan. Ne használja együtt szappannal, kenőccsel, olajjal, enzimekkel vagy hasonló összetevőkkel, mivel ezek befolyásolhatják a termék hatékonyságát. Ne használja PVP jód kombinációval, mivel ez elszíneződéshez vezethet és a PVP jód antiszeptikus hatását csökkenti.

Orvosi felügyelet nélkül ne használja a octenisan® md nazális gélt több mint 2 hétig megszakítás nélkül.Ne használja az octenisan® md nazális gélt porcon, szemben vagy fülben, hogy elkerülje az esetleges szöveti károsodás. Ne juttassa túl mélyen az orrba.
Ne használja infúzió vagy injekció formájában!Ne nyelje le. Ne használja, ha a tubus sérült. Tárolja a tubust szobahőmérsékleten, közvetlen napfénytől védve.

Alkalmazás módja: Ha az orvos másként nem rendeli, használja az octenisan® md nazális gélt legfeljebb naponta kétszer, ha szükséges. Az octenisan® md nazális gél kizárólag az orrüregben használható. Nyomjon a gélből egy fültisztító pálcikára elegendő mennyiségben ahhoz, hogy az orrüreg frontális területét teljesen be tudja kenni a géllel. Miután bejuttatta a szükséges mennyiségű octenisan® md nazál gélt az orrlyukba, zárja be az orrát megnyomva az oldalán, majd masszírozza a hüvelyk és a mutató ujjai segítségével, ezzel biztosítva a gél egyenletes eloszlását. Ha szükséges, mindez előtt tisztítsuk át az orrot egy nedves vattacsomóval. A felesleges gélt távolítsuk el egy tiszta vattacsomóval. Győződjön meg róla, hogy a nedves film réteg megmaradt az orrüreg falán. El kell kerülni a nyitott tubus közvetlen érintkezését a fertőzött felülettel, hogy megelőzzük a kórokozók továbbterjedését.

1 év alatti gyermekeknél nem alkalmazható!

Az Octenisan® md nazális gélt keresse az octipontokban.

A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát!

Octenisan - Hol kapható

 

 

cropped benu empatika tukros kicsi logo aranyhajo patika
 layout hu header logo 300x100 1 default    
Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!