Octenilin sebmosó oldat

Lepedékes, szennyezett és krónikus bőrsebek tisztítására, nedvesítésére és fertőtlenítésére. Alkalmazás: Az Octenilin sebmosó oldattal intenzíven ki kell öblíteni a sebet a lepedék feloldására. Utólagos átöblítésre nincs szükség. A sebbe tapadt kötés és pörkösödések eltávolításához a sebet át kell itatni az Octenilin sebmosó oldattal. Csak külsőleg alkalmazható bőrsebek ellátására. Infúzió vagy injekció formájában nem használható! Szájon át bevenni tilos! Lejárati idő: Felbontás után 8 hét.

Termékleírás

Az alkalmazás módja: A krónikus bőrsebeket rendszerint sebváladék, lelökődött, megvastagodott fibrinlepedék, elhalt szövetek és ú.n. sejttörmelék fedi. Ez a lepedék nem csak a patogén baktériumok, hanem a bőrflóra átmeneti és állandó baktériumai számára is jó feltételeket nyújt a szaporodáshoz, így a természetes sebgyógyulás jelentősen elhúzódhat. Ezért ajánlott a sebet kíméletesen kitisztítani és egyidejűleg tartósan benedvesíteni az Octenilin sebmosó oldattal.

Az Octenilin sebmosó oldat kis felületi feszültsége miatt kiváló nedvesítő képességű, ezáltal kiváló tisztító hatást fejt ki a szövetfelszínen, még a nehezen hozzáférhető felületeken is, például a bőrrepedésekben (rhagas, fissura) és sebtasakokban

Összetevők:Octenilin sebmosó oldat: Aqua valde purificata, Glycerin, Ethylhexylglycerin, Octenidine HCI

Termékprofil és felhasználási terület: Az Octenilin sebmosó oldat használható pl.:

  • krónikus bőrsebek tisztítására, szennyeződéseinek eltávolítására és benedvesítésére;
  • kötések és kötszerek konzerváló nedvesítésére;
  • kötéscsere esetén a pörkkel összeragadt kötés és a kötszerek oldására.
    Az Octenilin sebmosó oldat használata fájdalommentes, és az allergiások számára is jól tolerálható. A kellemetlen sebszagot gyorsan megszünteti.

A használatról általában: A debridement (sebkimetszés) során a sebet mindig először az Octenilin sebmosó oldattal kell kiöblíteni és megtisztítani, amíg a könnyen oldódó lepedékek le nem válnak, azután az Octenilin sebgéllel lehet folytatni a sebellátást.

A tisztításhoz az Octenilin sebmosó oldattal átitatott kötést vagy kötszereket lehet használni. A kötést viszonylag kis nedvszívó képessége miatt legalább naponta kell cserélni, de még jobb, ha naponta többször kerül sor kötéscserére.

A készítmény alkalmazását addig kell ismételni, amíg az összes lepedék és elhalt szövet könnyen el nem távolítható, és a seb tisztának nem látszik.

A sebkörnyék tisztítása: A seb környékét ajánlott alaposan, nagy területen megtisztítani Octenilin sebmosó oldattal annak érdekében, hogy a lehető legkisebb legyen az elfertőződés – baktériumszóródás – kockázata. A hőre gyakran érzékenyek azok a betegek, akiknek krónikus sebük van. Az Octenilin sebmosó oldatot közvetlenül a használat előtt fel lehet melegíteni testhőmérsékletre.

Alkalmazás pörkkel összeragadt, ill. nehezített kötéscsere esetén: Ha a kötés nehezen távolítható el, akkor ajánlott benedvesíteni, ill. átitatni Octenilin sebmosó oldattal, amíg finoman le nem lehet oldani a sebfelszín sérülése nélkül.

Szöveti összeférhetőség és biokompatibilitás:a készítmény nem izgatja, nem szenzibilizálja a bőrt, nem okoz fájdalmat, nem toxikus a szövetekre, és nem gátolja a sarjszövet-képződést és a hámosodást. Az Octenilin jó szöveti összeférhetőségét több éves klinikai tapasztalatok és krónikus sebekkel végzett klinikai vizsgálatok is bizonyították.

Mellékhatások: Mellékhatást eddig nem észleltek.

Ellenjavallatok: Mivel allergia sosem zárható ki, az Octenilin sebmosó oldatot nem szabad felhasználni, ha valamelyik alkotórészével szemben ismert allergia vagy allergia gyanúja áll fenn.

Általános biztonsági útmutató: Csak külsőleg alkalmazható bőrsebek ellátására. Ügyelni kell arra, hogy a termék ne kerüljön be nyomás hatására a szövetekbe. Gondoskodni kell az akadálytalan lefolyásról (pl.: drenázs, váladékelvezető szalag). Infúzió vagy injekció formájában nem használható! Szájon át bevenni tilos. Csak sérülésmentes, bontatlan csomagot szabad használni. A palackot védeni kell a közvetlen napsugárzástól. - Gyógyszerkészítmény – Gyermekektől távol tartandó!

Az Octenilin sebmosó oldatot keresse az octipontokban.

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!