Egyszerű, biztonságos és hatásos megoldás sebfertőtlenítésre és a köldökcsokápoláshoz. Hosszan tartó védelem, allergizáló jód nélkül. Vény nélkül kapható a patikákban.

Octenisept 1 mg/ml + 20 m/ml külsőleges oldat

Az Octenisept fertőtlenítő oldat, amely hatóanyagként fertőtlenítő tulajdonságokkal rendelkező oktenidin‑dihidrokloridot és fenoxietanolt tartalmaz. Az Octeniseptet alkalmazhatja a sebkezelés támogatására, illetve a sebgyógyulás elősegítésére irányuló ismételt, rövid távú fertőtlenítésre és az ujjközi gombás fertőzés ismételt, rövid távú támogató kezelésére.

Az Octenisept életkori korlátozás nélkül mind gyermekeknél, mind felnőtteknél alkalmazható.

octenisept

Termékleírás

Az alkalmazás módja: Az Octeniseptet általában naponta egyszer kell alkalmazni a kezelendő területen, kivéve az ujjközi gombás fertőzés támogató kezelése esetén, ahol napi kétszeri alkalmazás javasolt. Egymás után legalább két, oldattal átitatott tamponnal óvatosan törölje át a kezelendő területet, és győződjön meg arról, hogy a területet teljesen benedvesítette.

Alternatív megoldásként az Octenisept nehezen elérhető nyálkahártyákra, bőrfelületekre és sebekre is alkalmazható permetezéssel, de a tamponnal való felvitelt előnyben kell részesíteni.

A szájüreg öblítésére is alkalmazható, de csak abban az esetben, ha a teljes szájüreg kezelésére szükség van. Ilyen esetekben 20 másodpercen keresztül 20 ml készítménnyel kell öblögetni.

Alkalmazás után mindig hagyni kell a készítményt legalább 2 percig a kezelt területen a további eljárások elvégzése, például sebészeti kötések felhelyezése előtt.  Alkalmazás után mindig hagyni kell a készítményt legalább 2 percig a kezelt területen a további eljárások elvégzése, például sebészeti kötések felhelyezése előtt.

A kezelés időtartama: Az Octeniseptet kizárólag két hétig szabad használni, mivel az eddigi vizsgálati adatok csak a maximum 14 napon keresztül történő folyamatos alkalmazásra vonatkoznak.

Octenisept külleme: Tiszta, színtelen, csaknem szagtalan, keserű oldat.

Mit tartalmaz az Octenisept?
A készítmény hatóanyagai: oktenidin-dihidroklorid (1 mg/ml) és fenoxietanol (20 mg/ml).

Egyéb összetevők: kokamidopropil-betain oldat, nátrium-glukonát, 85%-os glicerin, nátrium‑hidroxid, nátrium-klorid, tisztított víz.

Az Octenisept külsőleges oldatot keresse az octipontokban.
Az Octenisept külsőleges oldat teljes betegtájékoztatója az alábbi linken érhető el.

 

Oktenidin-dihidroklorid és fenoxietanol hatóanyagú, vény nélkül kapható gyógyszer. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót,  vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Oktenidin-dihidroklorid és fenoxietanol tartalmú, vény nélkül kapható gyógyszer. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

 

gyogyszerfutar logo cropped benu logo aranyhajo patika
55823323ae0165d7c15167f725f9c4accc26287f.jpg.pagespeed.ce.ZZuvNIuhHo layout hu header logo 300x100 1 default empatika tukros kicsi

 


 

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!