Az Octenisept sebgél kellőképpen nedvesen tartja a sebet és azon egy réteget képez, ami megóvja a baktériumoktól. Használhatja horzsolásokra, sebekre, az enyhe égési sérülésekre, akár a napégésre is. Vény nélküli gyógyszerként beszerezhető a patikákban.

Octenisept sebgél

Az Octenisept sebgél nedvesen tartja a horzsolásokat, sebeket, az enyhe égési sérülést, akár a napégést is. Hatékony védőréteget képez a baktériumok ellen, megóvja a sebet a fertőzésektől, elősegítve a természetes sebgyógyulást.

Termékleírás

Az Octenisept sebgélt minden típusú akut bőrsérülésre használhatjuk (horzsolás, vágás, és enyhe égési sérülések, mint pl: napégés). A megfelelő sebgyógyulás érdekében, a sebeket nedvesen kell tartani, mivel a gyógyulás feltétele a bőr sejtjeinek osztódása és vándorolása. Ez legjobban nedves sebkörnyezetben valósul meg. Ezen felül a sebet meg kell óvnunk a fertőzésektől! Az Octenisept sebgél speciális kivitelének köszönhetően kellőképpen nedvesen tartja a sebet és azon egy réteget képez, ami megóvja a baktériumoktól. Ez a védőréteg megakadályozza a kórokozókat, hogy bejussanak a sebbe, mert azok már a gélben elpusztulnak. Így az Octenisept megakadályozza a seb felülfertőzését és véd a gyulladástól.

Áttekintés:.

  • Színtelen, ezért nem hagy foltot a ruhán
  • Jódmentes, így nem allergizál
  • Nem csíp
  • Mindenféle seb kezelésére alkalmas
  • Akut és krónikus sebek kezelésére is
  • Recept nélkül kapható a gyógyszertárakban

Összetevők:Aqua purificata, Propylene Glycol, Hydroxyethylcellulose, Octenidine HCI.

Megjelenés: szagtalan, áttetsző gél. Szobahőmérsékleten tároljuk a lejárati idő végéig.

Ellenjavallat: A készítmény hatóanyagaival szembeni érzékenység esetén ne használjuk! Hialinporcon nem alkalmazható! A kockázatokról és mellékhatásokról kérdezze kezelőorvosát, vagy gyógyszerészét!

Alkalmazás: Tisztítsuk meg és fertőtlenítsük le a sebet (pl. Octenisept sebfertőtlenítő szerrel) a sérülést követően. Ezután fedjük le a sebet egy vékony réteg sebgéllel. Amennyiben szükséges kötözzük be, vagy tegyünk rá sebtapaszt. Használjuk a seb gélt napi 1-2 szer, amíg a seb teljesen be nem gyógyul! Higiéniai okokból, ne érintkezzen a seb gél kupakja a sebbel vagy más felszínnel!

Az Octenisept sebgélt keresse az octipontokban.

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!