Felhasználásra kész szájöblítő oldat, amely a szájüreg és torok teljeskörű tisztítására, és ezáltal fertőtlenítésére alkalmazható. Szájkörnyéki sebek támogató kezelésére is kiváló. Vény nélkül megvásárolható a patikákban.

Octenidol

Antibakteriális szájöblítő oldat, a száj higiénikus ápolásához. A friss borsmenta ízű Octenidol az első olyan szájöblítő oldat, amely az egyedülálló octenidine hatóanyagot tartalmazza. Az antibakteriális oldat gyorsan és tartósan megakadályozza a baktériumok szaporodását és csökkenti újratermelődésüket. Hatékonyan véd a parodontitis és gingvitis ellen, ami segíti az MRSA kezelését.

Az Octenidol nem tartalmaz alkoholt, nincs benne klórhexidin és nem festi meg a fogakat.

Termékleírás

Az alkalmazás módja: Az Octenidolból hígítás nélkül naponta 2-3 alkalommal mérjünk ki 15 ml-nyit az adagolóeszközzel és öblítsük ki vele a szánkat kb. 30 mp-ig (MRSA esetében 15 mp-ig). A szert ne nyeljük le. Közvetlenül utána kiöblíthetjük a szánkat, továbbá enni- és innivalót is fogyaszthatunk.

  • Nem színezi el a fogakat és a nyelvet
  • Hatékony a Parodontitis és Gingivitis ellen
  • MRSA ellen is hatásos
  • Friss borsmenta ízű
  • Klórhexidin mentes
  • Alkoholmentes

Összetevők: Aqua, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Glycerin, Sodium Gluconate, Aroma, Aspartame, Octenidine HCI, Citric Acid. Tartalmaz Phenylalaninquelle-t. Óvja a 25°C feletti hőmérséklettől, valamint a fagytól.

Az Octenidol hatása a parodontális patogénekre: Az Octenidol hatásos baktericid ágens a tesztelt 10, parodontitiszért és gingivitiszért felelős kórokozó - úgy-nevezett „vezető baktériumok" - csoportjával szemben, a másképp közismert odontogenikus patogénekkel szemben. Alig 30 mp-es behatási időt követően a készítmény képes redukálni a mikroorganizmusokat a 4.7-rol a 8 log állományra. Aktuális baktérium mennyiség esetén a tesztelt gram-negatív és gram-pozitív anaerobok és a mik¬ro- aerophil patogén típusúak között egy agresszív vagy krónikus parodontitis formában 102 és 105 közötti, és a P. mikrobák esetében 104, határozott mikroorganizmus redukció teljesíthető!

Az Octenidol hatékonysága az MRSA-val szemben: Kvantitatív szuszpenziós tesztben „magas szennyezettségű közegben" - a DGHM Method Book 2001 szerint - tesztelték az Octenidol antimikrobiális hatását multi-rezisztens Staphylococcus aureusra. A választott behatási idők 10 mp, 20 mp, és 30 mp. Már a 10 mp-es behatási idő is sikeres volt az összes MRSA törzs ellen Alapul véve a ténymegállapításokat az Octenidol alkalmas a száj és torok területén MRSA-val kolonizálódott betegek dekontaminációjára.

Az Octenidol antimikrobiális hatásspektruma: Szuszpenziós tesztben az Aggregatibacter actinomy-cetemcomitans és a Micromonas mikrobák ellen az induló 10E8 KBE/ml-nyi csíraszámnál képes volt elérni a tesztelt organizmusok teljes kiirtását 30 másodperces behatási idő után.

Az Octenidolt keresse az octipontokban.

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!