Piercing kisokos

2017.07.03


Terhesség alatt semmiképp sem tanácsos új piercing betétele, de az orvosok, a meglévők mielőbbi eltávolítását is ajánlják, mert az idegen test miatti gyulladás, valamint az allergiás reakciók esélye nagyobb.

Az eltávolítás és a visszahelyezés ideje a testékszer helyétől függően változik. A 3 féle piercing, amiket a terhesség közvetlenül érint a köldök, a mellbimbó és az intim piercingek.

Mellbimbó piercingjüktől sokan megszabadulnak már a terhesség kezdetén, mivel a terhesség alatt növekszik a mell és sokkal érzékenyebbé is válik, de legkésőbb a hatodik hónapig ki kell venni. Ennek a testékszernek a legnagyobb problémája, hogy a helyén a tejcsatornák sérülnek, ami akadályozhatja a későbbi szoptatást.

Visszahelyezése a szoptatás abbahagyását követő harmadik hónaptól ajánlott.Azoknak, akik nem tudnak ezek nélkül a testékszerek nélkül élni, létezik alternatív megoldás is. Ilyen például a ragasztható piercing. Azok a kismamák, akik a fémallergia veszélye miatt szeretnék kivenni az ékszert, választhatnak hipoallergén műanyagból gyártott piercingeket is.

A testékszer behelyezésnél és kivételnél mindig alkalmazzon fertőtlenítő hatású készítményt. A bőr fertőtlenítésére alkalmas az Octenisept oktenidin-dihidroklorid és fenoxietanol tartalmú, vény nélkül kapható gyógyszer.

OPSITE◊ POST-OP VISIBLE

OPSITE◊ POST-OP VISIBLE

Az OPSITE◊ POST-OP VISIBLE vízhatlan, baktériumzáró kötszer a seb láthatóságát biztosító méhsejtszerű nedvszívó sebpárnával. A seb gyógyulása a kötszer eltávolítása nélkül is megfigyelhető. A nem megfelelő gyógyulásra utaló jelek gyorsan felfedezhetők a seb láthatóságát biztosító kötésen keresztül.

További információ...
OPSITE◊ POST-OP VISIBLE