octenisept® sebgél


octenisept® sebgél alkalmazható akut bőrsérülések, pl. horzsolások, vágások és enyhe égések (pl. leégés is) esetén. A sebek optimális gyógyulásához elegendő nedvességre van szükség, mivel a gyógyulási folyamat során a bőrsejteknek osztódniuk és vándorolniuk kell.

Termékleírás


octenisept® sebgél alkalmazható akut bőrsérülések, pl. horzsolások, vágások és enyhe égések (pl. leégés is) esetén. A sebek optimális gyógyulásához elegendő nedvességre van szükség, mivel a gyógyulási folyamat során a bőrsejteknek osztódniuk és vándorolniuk kell. Ez leginkább nedves sebkörnyezetben lehetséges. A sebet ezen kívül a fertőzésektől is óvni kell. Az  octenisept® sebgél különleges összetétele miatt optimálisan nedvesen tartja a sebet és védő réteget alkot a baktériumokkal szemben. Ez a védőréteg megakadályozza, hogy a sebbe kórokozók jussanak, mivel ezeket a kórokozókat már a gélben hatástalanítja.  Ily módon az octenisept® sebgél véd a fertőzésektől és gyulladásoktól. Ezúton is segíti és gyorsítja a seb természetes gyógyulását. Az octenisept® sebgél hűsítő hatása enyhíti az akut viszketést. Az octenisept® sebgél színtelen és alkalmazása nem jár égető érzéssel.

Áttekintés:

 • nedvesíti és védi a sebet,
 • ezért elősegíti a gyógyulási folyamatot,
 • alkalmazása nem okoz égő érzést,
 • enyhíti a viszketést,
 • oktenidinnel, amely inaktiválja a kórokozókat a gélen belül és így védőgátat képez a kórokozók bejutásával szemben,
 • recept nélkül kapható a gyógyszertárakban

Összetevők: tisztított víz, propilén-glikol, hidroxi-etil-cellulóz, oktenidin-hidroklorid.

Megjelenés: szagtalan, áttetsző gél. Szobahőmérsékleten tároljuk a lejárati idő végéig.

Ellenjavallat: Folyamatosan 2 hétnél hosszabb ideig csak orvosi felügyelet mellett használja az octenisept® sebgélt. Mivel az allergiás tünetek sohasem zárhatók ki, ne alkalmazza az octenisept® sebgélt olyan személyeknél, akiknél ismeretes vagy gyanítható, hogy valamelyik alkotórésszel szemben túlérzékenyek. Kétség esetén forduljon orvoshoz! Kizárólag külsőleg alkalmazható. Az esetleges szövetkárosodást megakadályozandó, az octenisept® sebgélt nem szabad porcszövetre, illetve a fülben vagy az orrban alkalmazni! Nem szabad szembe jutnia!

Alkalmazás: Fertőtenítse le a sebet octenisept® sebfertőtlenítővel közvetlenül a sérülést követően. Ezután kenje be a sebet egy vékony réteg sebgéllel. Ha szükséges, fedje kötszerrel vagy sebtapasszal. A seb teljes gyógyulásáig naponta 1-2 alkalommal alkalmazza a gélt. A gél tubusának hegyét - higiéniai okokból - ne érintse a sebhez vagy más felülethez.

Mire használható?

 • akut bőrsérülések kezelésére
 • heveny sérülésekre
 • horzsolásokra, vágásokra
 • enyhe fokú égési sebekre (leégés is)
 • viszketésekre

A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát!