Császármetszés utáni sebkomplikációk megelőzése / kezelése PICO◊ 7 negatív nyomásos sebkezelő terápiával

2022.04.06


Császármetszés:

A császármetszések száma évente átlagosan 3.7% -kal nő globálisan2. A császármetszések számának növekedésével egyre több sürgősségi esetre kerül sor, ami növeli a komplikációk kockázatát.

• A császármetszések 60%-a sürgősségi beavatkozás, nem tervezett műtét3.

• A sürgősségi császármetszéseknek 24%-a komplikációkkal jár3.

• A császármetszést követő műtéti sebfertőzés jelentősen, 2-7 nappal növelheti a kórházi tartózkodás időtartamát.5

A sebészeti metszéssel járó szövődmények a kórházi tartózkodás időtartamának növekedéséhez vezethetnek, negatívan befolyásolva az anya és a baba kötődését, valamint az általános szülési élményt.6

Becslések szerint világszerte évente 29.7 millió császármetszéses szülésre kerül sor.2

Egyedi megoldás a sebkezelésben:

Már a 90-es évek elejétől kezdve sikeresen alkalmazzák a negatív nyomásos sebkezelő rendszereket az akut, krónikus, szétnyílt, traumás sebek kezelésében. Az eljárás meglehetősen nagy sikernek örvend nyílthasi műtétek kezelésében, mint például a császármetszésnél.

Évente több mint 6600 komplikált császármetszéses sebgyógyulás fordul elő.3 A sebkomplikáció előfordulásában rendkívül nagy szerepe van a BMI értéknek. Azoknál a kismamáknál, akiknek 30 vagy magasabb a BMI értéke nagyobb százalékban fordul elő seb komplikáció. (49%)

A Smith&Nephew által kifejlesztett PICO◊7 negatív nyomásos rendszer egy rendkívül felhasználóbarát megoldást nyújt a komplikált császármetszéses sebek kezelésére.

Forrás: 14,11,15,16-os referencia

A PICO◊7:

A most bemutatott PICO◊7 egyszer használatos hordozható negatív nyomásos sebkezelő rendszer a nyílt sebek kezelésén túl alkalmas műtéti sebek kezelésére is, mint például a császármetszés utáni seb.

A termék eltávolítja a váladékot és a fertőző anyagokat a sebből elősegítve ezáltal a sebgyógyulást. Na de hogyan is teszi ezt? A PICO◊ 7 készülék negatív nyomást hoz létre és a korszerű kötszer segítségével lehetővé teszi a váladék hatékony kezelését nagyméretű tartály alkalmazása nélkül. A kötszer speciális felépítésének köszönhetően a sebváladék 80%-a elpárolog, a fennmaradó 20%-ot megköti az abszorbens réteg.

Mivel a kötszer nem korlátozza a kismama mozgását, nyugodt szívvel hazatérhet kisbabájával, hogy elkezdhessék a közös kis életüket.

Természetesen, ahogy cikkünkben írtuk csak a komplikált császármetszéses sebgyógyulás során érdemes a PICO◊7-et alkalmazni. Amennyiben a komplikáció kockázata nem áll fent az Opsite Post-Op Visible kötszer nyújthat kényelmes gyógyulást, mivel akár 7 napon át fenthagyható és a vízálló filmrétegének köszönhetően a zuhanyzást is lehetővé teszi a lábadozó kismamának.

Referenciáinkat IDE kattintva tekintheti meg.

OPSITE◊ POST-OP VISIBLE

OPSITE◊ POST-OP VISIBLE

Az OPSITE◊ POST-OP VISIBLE vízhatlan, baktériumzáró kötszer a seb láthatóságát biztosító méhsejtszerű nedvszívó sebpárnával. A seb gyógyulása a kötszer eltávolítása nélkül is megfigyelhető. A nem megfelelő gyógyulásra utaló jelek gyorsan felfedezhetők a seb láthatóságát biztosító kötésen keresztül.

További információ...
OPSITE◊ POST-OP VISIBLE