Csobbanásbiztos kötszerek - strandoljunk bátran!

2023.08.17


Sebtapasszal úszni? Csobbanásbiztos kötszereinkkel lehetséges!

Nyáron a vízparton, strandon sokszor problémát okoz, hogy horzsolással, szúrt és vágott akut sebekkel milyen kötszert használjunk. Van egy jó hírünk: a Smith&Nephew kötszereivel nem lehetetlen a pancsolás!

A hagyományos, nem vízhatlan kötszerek kellemetlenné tehetik a fürdőzést, úszást, hiszen ha nedvesség éri őket, hamar átázhatnak és elengedhetik a ragasztást. Ráadásul az így védtelenül maradt seb túlságosan felpuhulhat, és könnyen ki lehet téve a vízben lévő szennyeződéseknek. Ezért fontos, hogy olyan kötszert válasszunk, amely biztosan a helyén marad, és megbízhatóan védi a sérülést. Emellett lényeges a megfelelő szellőzés is.

Hogyan segíti a vízálló kötszer a sebgyógyulást?

A vízálló kötszer segít fenntartani a nedves sebkörnyezetet, ami optimális a gyorsabb sebgyógyuláshoz. Azáltal, hogy a sebet is takarja, segít fenntartani a bőr hőmérsékletét a lehető legközelebb a normál testhőmérséklethez. Így a szervezet jobban támogatja a sebgyógyulási folyamatot.

Ismerje meg kötszereinket, melyekkel garantáltan zavartalan lesz a strandolás élménye!

Nincs többé vízben ,,elvesztett”, levált, átázott sebfedő, és az attól való félelem, hogy a sérülés fertőzéseknek van kitéve. A Smith&Nephew kötszerek biztonságot és megbízható védelmet nyújtanak.

cikk minidoktor.png

Az OPSITE◊ POST-OP VISIBLE egy vízhatlan, baktériumzáró kötszer átlátható nedvszívó sebpárnával. Ez az intelligens kötszer számos pozitív tulajdonsággal bír. Egyedi szerkezetének köszönhetően egyesíti magában a láthatóság előnyét, a felülfertőződés ellen való bakteriális védelmet és a kényelmet. A méhsejt szerkezű hab felszívja a váladékot és egyben vizuálisan láthatóvá teszi a sebet a gyógyulás időtartama alatt. A vízzáró külső réteg lehetővé teszi a vízzel való érintkezést a kötés eltávolítása nélkül. A védőfilm réteg egyedi molekuláris szerkezete hozzájárul a nedvesség gyors elpárolgásához. A nedvszívó sebpárna felszívja a váladékot és így csökken a sebkörnyéki bőr macerációjának kockázata. Emellett a kötszer puha, rugalmas, ráadásul egyedi kialakítása és a hipoallergén ragasztó megkönnyíti a kötszer rögzítését és eltávolítását.

Opsite post op visible.jpg

Az OPSITE◊ POST-OP kötszer egy enyhén tapadó nedvszívó rétegből és baktériumzáró felső filmrétegből áll annak érdekében, hogy megvédje az alacsony kockázatú műtéti sebeket a másodlagos fertőzéstől. A külső filmréteg reagál a nedvességre, kiváló páraáteresztő tulajdonsággal rendelkezik, így javítva a kötszer váladékmegkötő kapacitását, mellyel elősegíti a bőrfelszín szárazon tartását. Ráadásul a felső filmréteg baktériumzáró (MRSA) is, így megvédi a metszés helyét a bakteriális fertőzésektől, valamint védi a sebet a vírusfertőzésektől, ezáltal segít megelőzni a műtéti sebfertőzést. A vízhatlan felső filmréteg lehetővé teszi, hogy a beteg zuhanyozzon, vízzel érintkezzen. A kötszer hajlékony, rácsszerkezetű ragasztója és lekerekített sarkai vannak. A termék kis fülekkel rendelkezik, melyek megkönnyítik a felhelyezését a sebre.

smith-nephew-opsite-post-op-66000708.jpg

A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát!

OPSITE◊ POST-OP VISIBLE

OPSITE◊ POST-OP VISIBLE

Az OPSITE◊ POST-OP VISIBLE vízhatlan, baktériumzáró kötszer a seb láthatóságát biztosító méhsejtszerű nedvszívó sebpárnával. A seb gyógyulása a kötszer eltávolítása nélkül is megfigyelhető. A nem megfelelő gyógyulásra utaló jelek gyorsan felfedezhetők a seb láthatóságát biztosító kötésen keresztül.

További információ...
OPSITE◊ POST-OP VISIBLE