Legyünk felkészült szülők: ezeket vigyük magunkkal a játszótérre!

2024.05.27


Pár tuti dolog, amire szükségünk lehet!

A játszótér izgalmakat tartogat a gyerekeknek, ám felkészülést igényel a szülőnek. Cikkünkben összegeztük, mik lehetnek azok a hasznos holmik, amelyeket érdemes a kezünk ügyében tartani a biztonság kedvéért.

Egy praktikus táska

Elsősorban érdemes egy kényelmes hátitáskát kijelölni azoknak a holmiknak, amiket magunkkal fogunk vinni a játszótérre. Legyen könnyen hordozható, lehessen bele bőségesen pakolni, és az sem hátrány, ha vízálló. Nem mellesleg a ,,dedikáltan” játszótérre való hátizsák használata praktikusabb, mint például a munkahelyi táska vagy retikül, hiszen abba nem biztos, hogy minden holmi egyszerre belefér. (Ráadásul folyamatosan vigyázni kell rá, hogy ne koszolódjon össze, valamint ne érje ütés). Azonban egy kompakt, háton viselhető hátizsák még a nagyobb űrtartalmú, féloldalasan viselhető sporttáskáknál is kényelmesebb viselet lehet, ha esetleg a gyerekek után kell szaladgálni.

Elemózsia

A nagy játék, rohangálás közepette bizony a gyerkőcök megéheznek, és szükségük lehet egy kis energiára. Müzliszelet, keksz, gyümölcs (például banán, alma), szendvics tökéletes megoldás lehet az éhség csillapítására! A vízről se feledkezzünk meg, hiszen a folyamatos hidratálás nagyon fontos!

cute-boy-playing-park.jpg

Naptej, plusz ruha, és pár apróság

Mindig legyen nálunk naptej, hiszen a gyerkőcöket védeni kell az UV sugárzástól. A nyári hónapokban erre fokozottan kell ügyelnünk, hiszen a bőr védelme kiemelt fontosságú. A csemetének szánt plusz ruháról sem szabad megfeledkeznünk (az időjárás függvényében pótzokni, alsóruházat stb.), hiszen a játszóruha bármikor átázhat, koszolódhat, így jobb mindenre felkészülni. Törlőkendőt, papírtörlőt, zsebkendőt is jó ötlet a táskánkba tenni szükség esetére.

Apró balesetek esetére octenisept® sebfertőtlenítő!

Játszótéri balesetek sajnos időnként előfordulhatnak, ám gondos szülőként nem kell kétségbe esnünk! Legyen nálunk mindig egy szuper sebfertőtlenítő, amely fertőtlenít és elősegíti a sebgyógyulást! Az octenisept® seb- és bőrfertőtlenítő spray tökéletes megoldás kisebb szúrások, vágások, horzsolások és enyhe égési sérülések esetén! Az octenisept® sebfertőtlenítő minden olyan tulajdonsággal rendelkezik, ami az egyszerű, biztonságos és hatásos sebkezeléshez és fertőtlenítéshez kell. Széleskörű baktérium- gomba és vírusölő hatással rendelkezik, emellett életkori korlátozás nélkül használható gyermekeknél és csecsemőknél is egyaránt. Fertőtleníti a bőr- és nyálkahártya sérüléseit, így elősegíti a sebgyógyulást, alkalmazása fájdalommentes. Ráadásul színtelen, nem hagy foltot. Továbbá jódmentes, így jódérzékenyek is használhatják.

happy-kid-playing-outdoors.jpg

Legyen nálunk sebgél

Van még egy szuper tippünk, mi legyen benne a hátizsákban! Ez nem más, mint az octenisept® sebgél, amely fájdalommentes segítséget nyújt akut sérülések esetén, így érdemes beszerezni szükség esetére! Alkalmazhatjuk minden típusú heveny bőrsérülésre, pl. vágások, horzsolások, enyhe égési sérülések esetén. Az octenisept® sebgél különleges összetétele miatt optimálisan nedvesen tartja a sebet és védőréteget képez a baktériumokkal szemben. Ez a védőréteg megakadályozza, hogy a kórokozók bejussanak a sebbe, mivel azokat már a gélen belül hatástalanítja. Így az octenisept® sebgél megakadályozza a seb felülfertőződését és véd a gyulladástól. Jó tudni, hogy színtelen, nem hagy foltot, valamint jódérzékenyek is használhatják, hiszen jódmentes.

Ne feledkezzünk meg a kötszerről!

Nem hátrány, ha van még nálunk egy olyan kötszer, ami megbízhatósága mellett biztos védelmet nyújt. Ennek a kritériumnak megfelel az OPSITE◊ POST-OP VISIBLE, ami egy vízhatlan, baktériumzáró kötszer átlátható nedvszívó sebpárnával. A méhsejt szerkezű hab felszívja a váladékot és egyben vizuálisan láthatóvá teszi a sebet a gyógyulás időtartama alatt . A kötszer stabilitásának köszönhetően napokig a seben hagyható, nem szükséges cserélni. A vízzáró külső rétegnek köszönhetően a vízzel való érintkezés is lehetséges a kötés eltávolítása nélkül, így a kötszer strandon is bátran használható. A védőfilm réteg egyedi molekuláris szerkezete hozzájárul a nedvesség gyors elpárolgásához. A nedvszívó sebpárna felszívja a váladékot és így csökken a sebkörnyéki bőr macerációjának kockázata. Emellett a kötszer puha, rugalmas, ráadásul egyedi kialakítása és a hipoallergén ragasztó megkönnyíti a kötszer rögzítését.

Az octenisept® oktenidin-dihidroklorid és fenoxietanol hatóanyagú, vény nélkül kapható gyógyszer. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Az octenisept® sebgél és az OPSITE◊ POST-OP VISIBLE gyógyászati segédeszköznek minősülő orvostechnikai eszköz. A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót vagy kérdezze meg kezelőorvosát.

octenisept® 1 mg/ml + 20 m/ml külsőleges oldat

octenisept® 1 mg/ml + 20 m/ml külsőleges oldat

Az Octenisept fertőtlenítő oldat, amely hatóanyagként fertőtlenítő tulajdonságokkal rendelkező oktenidin‑dihidrokloridot és fenoxietanolt tartalmaz. Az Octeniseptet alkalmazhatja a sebkezelés támogatására, illetve a sebgyógyulás elősegítésére irányuló ismételt, rövid távú fertőtlenítésre és az ujjközi gombás fertőzés ismételt, rövid távú támogató kezelésére. Az Octenisept életkori korlátozás nélkül mind gyermekeknél, mind felnőtteknél alkalmazható.

További információ...
octenisept® 1 mg/ml + 20 m/ml külsőleges oldat