Ha fáj az orr

2020.04.13


Főleg a fűtési szezonban tapasztalhatjuk, hogy száraz, kisebesedik belül az orrunk. Amellett, hogy a száraz meleg levegő okozhat ilyen panaszokat, előfordulhat, hogy a megfázás miatti orrnyálkahártya duzzanat okozta apró érsérülés helyén keletkezik sokszor fájdalmat okozó pörk.

Azok, akik tartósan, hosszú ideig alkalmaznak orrcseppet, vagy orrspray-t, szintén tapasztalhatnak hasonló tüneteket. Ebben az esetben szükség van az orrnyálkahártya rehidrátálására, azaz nedvesítésére, melyhez hozzájárul az is ha megfelelő mennyiségű folyadékot fogyasztunk, így a maga természetes útján járulunk hozzá ehhez az élettani folyamathoz. Orrspray, orrkenőcs, gél is alkalmazható az orrnyálkahártya nedvesítésére, ehhez azonban érdemes olyat választani, amely a nedvesítés mellett az esetleg megbúvó kórokozók elpusztítására is hatékony emellett hidrogél alapú, így kedvező élettani környezetet alakít ki annak nedvesítő hatása révén, e mellett a nazális hámot is nedvesíti, így optimális gyógyulást biztosít helyreállítja a természetes védelmi és tisztító funkciót, mely segít akár a multirezisztens kórokozók eltávolításában

Az octenisan® md nazális gél alkalmas az orrüreg nedvesítésére és dekontaminálásra fizikai tisztítással, valamint az orrnyálkahártyán lévő sebek támogató kezelésére. Hatóanyaga az octenidin, emiatt alkalmazható akár multirezisztens kórokozók ellen is. (X)