Iskolakezdés könnyedén

2023.09.12


Tippek a könnyebb iskolakezdéshez!

Ismét becsengettek, elkezdődött az új tanév. A mindennapi rutinba való visszaálláshoz, a hétköznapok könnyebbé tételéhez hoztunk pár hasznos tippet.

Minőségi alvás biztosítása

Fontos, hogy csemeténk jól kipihenje magát másnap reggelre, ehhez nélkülözhetetlen a minőségi és elegendő mennyiségű alvás. Lefekvés előtt lehetőleg egy-két órával már ne engedjük, hogy képernyőt (mobiltelefon, tablet, monitor, televízió) nézzen, így nyugodtabban fog aludni. Egy általános iskolás korúnak 9-11 óra alvás szükséges, ezért próbáljuk időben lefektetni a gyerkőcöt. Ha már nagyobbacska, akár saját maga is beállíthatja az ébresztőórát, így a felelősségérzet mellett önállóbbnak érezheti magát.

Ki a szabadba!

Töltsünk időt a négy falon túl! Bár az iskolában is vannak kültéri programok, érdemes közösen is kikapcsolódni a jó levegőn! Biciklizzünk, sétáljunk egy nagyot, tollaslabdázzunk, focizzunk! A mozgás nem csupán csökkenti a stresszt, hanem feltölt energiával! Ha másra nem jut idő, egy egyszerű játékot is játszhatunk a parkban, játszótéren: a lurkónak meg kell neveznie dolgokat, amiket maga körül lát, hall, érez. Ez segít összpontosítani és a környezetre figyelni.

cikk kép.png

Legyen változatos a tízórai!

Csempésszünk egy kis sokszínűséget a tízóraizásba - ami nem csak szendvics lehet! Ha napról napra változtatjuk a menüt, akkor csemeténk is szívesebben fogyasztja azt el. Készíthetünk gyümölcsökkel felturbózott zabkását, egészséges házi zabkekszeket, de tehetünk a tízórais dobozba diákcsemegét, diót, aszalványokat, felszeletelt gyümölcsöket. Akár együtt is összeállíthatjuk a másnapi tízórai tartalmát, ami nagyszerű közös program lehet. Némi kreativitással a ,,sima” szendvicset is feldobhatjuk, ha feltéteket úgy állítjuk össze, mintha állatfejeket formáznának.

Pozitív dolgok megerősítése

A nap végén kérdezzük meg a gyermekünktől, hogy mi volt a legjobb történés aznap, mi az, amiért a leginkább hálásnak érzi magát. Ezeket a gondolatokat egy cetlire is felírhatjuk közösen, amit minden nap bedobhatunk egy üres befőttesüvegbe. Töltsük meg az üveget vidám feljegyzésekkel, amiket a hétvégén együtt elolvashatunk. Ezzel boldogságot csempészhetünk a mindennapokba, segíthet pozitívnak maradni, különösen a hosszú őszi esték idején.

Kreativitás fontossága

Ha egyéb tevékenységre nem jut idő, akkor a rajzolás, festés, papírhajtogatás, kollázskészítés is segíthet feldobni az iskola utáni szabadidőt! Ez amellett, hogy kiváló rekreációs program, az elkészült mű akár ajándékba is készülhet egy iskolatársnak, kedves barátnak/barátnőnek! A rajzolás témája változatos lehet: gyerkőcünk megörökítheti a nap egy vicces pillanatát, kedvenc tanóráját, szabadidős tevékenységét stb.

OPSITE◊ POST-OP VISIBLE

OPSITE◊ POST-OP VISIBLE

Az OPSITE◊ POST-OP VISIBLE vízhatlan, baktériumzáró kötszer a seb láthatóságát biztosító méhsejtszerű nedvszívó sebpárnával. A seb gyógyulása a kötszer eltávolítása nélkül is megfigyelhető. A nem megfelelő gyógyulásra utaló jelek gyorsan felfedezhetők a seb láthatóságát biztosító kötésen keresztül.

További információ...
OPSITE◊ POST-OP VISIBLE