Szuper vízhatlan kötszerek a strandra!

2024.06.21


Kötszereinkkel problémamentes a nyári fürdőzés!

Ismerős érzés, amikor belecsobbanunk a medencébe, és a vízzel érintkezve váratlanul ,,elveszik”, leválik a sebünkön lévő kötszer? Sajnos a hagyományos, vízhatlan sebtapaszok nagyon könnyedén elengedik nedvesség hatására a ragasztást. Ennek köszönhetően gyakran kell cserélni, ami nem túl praktikus, és nem nyújt hosszantartó védelmet a sebnek. Márpedig a sérült felületnek (amely lehet szúrás, vágás, horzsolás) szüksége van a tartós védelemre a fertőzésekkel szemben. A védtelen seb vízzel érintkezve túlságosan felpuhulhat, ráadásul ki van téve a környezeti hatásoknak, különböző szennyeződéseknek.

Jó tudni, hogy a vízhatlan kötszer nem csupán azoknak hasznos, akiknek akut sebeik vannak. Például a császármetszéses anyukáknak vagy műtéti sebbel rendelkező személyeknek is nagy segítséget jelenthet, hiszen náluk lényeges, hogy a sebet a gyógyulás érdekében ne érje víz, és ne kelljen a fürdés miatt feleslegesen cserélgetni a kötszert.

Összességében fontos, hogy olyan tartós, minőségi kötszert válasszunk, amelynél nem kell aggódni, hogy a helyén marad-e, illetve tökéletes megbízhatóságot nyújt – a megfelelő szellőzés biztosításáról nem is beszélve. Ezen kritériumoknak megfelelnek a cikkünkben bemutatott Smith&Nephew kötszerek!

kötszeres cikk2.png

Így segíti a vízálló kötszer a sebgyógyulást!

Elsősorban a kötszer hozzájárul a nedves sebkörnyezet fenntartásához, ami optimális a gyorsabb sebgyógyuláshoz. Azáltal, hogy a sebet is takarja, segíti megőrizni a bőr hőmérsékletét a lehető legközelebb a normál testhőmérséklethez. Így a szervezet jobban támogatja a sebgyógyulási folyamatot.

A kötszerek, melyekkel zavartalan a strandolás!

Az OPSITE◊ POST-OP VISIBLE egy vízhatlan, baktériumzáró kötszer átlátható nedvszívó sebpárnával. Ez az intelligens kötszer számos pozitív tulajdonsággal bír. Egyedi szerkezetének köszönhetően egyesíti magában a láthatóság előnyét, a felülfertőződés ellen való bakteriális védelmet és a kényelmet. A méhsejt szerkezű hab felszívja a váladékot és egyben vizuálisan láthatóvá teszi a sebet a gyógyulás időtartama alatt. A vízzáró külső réteg lehetővé teszi a vízzel való érintkezést a kötés eltávolítása nélkül. A védőfilm réteg egyedi molekuláris szerkezete hozzájárul a nedvesség gyors elpárolgásához. A nedvszívó sebpárna felszívja a váladékot és így csökken a sebkörnyéki bőr macerációjának kockázata. Emellett a kötszer puha, rugalmas, ráadásul egyedi kialakítása és a hipoallergén ragasztó megkönnyíti a kötszer rögzítését és eltávolítását.

kötszeres cikk3.png

Az OPSITE◊ POST-OP kötszer egy enyhén tapadó nedvszívó rétegből és baktériumzáró felső filmrétegből áll annak érdekében, hogy megvédje az alacsony kockázatú műtéti sebeket a másodlagos fertőzéstől. A külső filmréteg reagál a nedvességre, kiváló páraáteresztő tulajdonsággal rendelkezik, így javítva a kötszer váladékmegkötő kapacitását, mellyel elősegíti a bőrfelszín szárazon tartását. Ráadásul a felső filmréteg baktériumzáró (MRSA) is, így megvédi a metszés helyét a bakteriális fertőzésektől, valamint védi a sebet a vírusfertőzésektől, ezáltal segít megelőzni a műtéti sebfertőzést. A vízhatlan felső filmréteg lehetővé teszi, hogy a beteg zuhanyozzon, vízzel érintkezzen. A kötszer hajlékony, rácsszerkezetű ragasztója és lekerekített sarkai vannak. A termék kis fülekkel rendelkezik, melyek megkönnyítik a felhelyezését a sebre.

kötszeres cikk4.png

A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát!

OPSITE◊ POST-OP VISIBLE

OPSITE◊ POST-OP VISIBLE

Az OPSITE◊ POST-OP VISIBLE vízhatlan, baktériumzáró kötszer a seb láthatóságát biztosító méhsejtszerű nedvszívó sebpárnával. A seb gyógyulása a kötszer eltávolítása nélkül is megfigyelhető. A nem megfelelő gyógyulásra utaló jelek gyorsan felfedezhetők a seb láthatóságát biztosító kötésen keresztül.

További információ...
OPSITE◊ POST-OP VISIBLE