Varázsoljunk tavaszi hangulatot otthonunkba!

2024.03.27


Hasznos tippek és trükkök

Éled a természet, nyílnak a virágok, rügyeznek a fák, odakint egyre jobb az idő. Ha igazi tavaszi – és húsvéti – hangulatot szeretnénk varázsolni, akkor érdemes a lakást és a közvetlen környezetünket is kicsit kidekorálni, vidámabbá tenni. Ehhez hoztunk pár ötletet, amelyek kivitelezésénél a gyerekeket is bele lehet vonni!

Ültessünk virágot!

Nincs is jobb időszak annál, mint hogy ültessünk pár csodaszép tavaszi virágot! A tulipán, primula, jácint, nárcisz, nefelejcs egyaránt kertünk ékes dísze lehet. Ha nincs kertünk, akkor pár cserepes virág is nagyon mutatós lehet a lakásban. Fontos, hogy kellőképpen járjunk utána, melyik virágnak milyen fény- és vízigénye van, hogy biztosan sokáig gyönyörködhessünk bennük. Ez ám az igazi tavaszi hangulat!

Nyuszi dekor papírból ajtóra, ablakba

Vegyünk egy színes lapot, rajzoljuk rá ceruzával egy nyuszi körvonalait, és vágjuk ki ollóval! Sima háztartási vattából formázzunk apró golyókat, és ragasszuk rá a papírnyuszikra, ez lesz a farkuk. Akár nyuszibajszot, vidám ábrázatot is pingálhatunk a papírnyulakra, majd egy csipesz, esetleg cellux segítségével felerősíthetjük őket szép sorrendben egy erős madzagra. A vidám papírdekort kifüggeszthetjük a lakás bármely tetszőleges pontjára, de az ablakban különösen jól mutat! Természetesen más állatot is mintázhatunk, így akár bárány, csibe, kismadár is készülhet hasonló módon.

Névtelen terv.png

Tojásfestés változatosan

Húsvét előtt sokan szeretnek tojást festeni, mely szintén kedvelt dekoráció ilyenkor, nem mellesleg nagyszerű ajándék is lehet a locsolkodóknak. Az sem baj, ha már túl vagyunk a húsvéti ünnepkörön, hiszen egy szépen kipingált tojás bármikor és bárhol mutatós lehet a környezetünkben – akár barkaágakra függesztve, fonott kiskosárba helyezve, ajtó fölé akasztva. A tojást kifesthetjük hagyományos tojásfestékkel, temperával, alkoholos filctollal, vagy akár zöldségek (cékla, vörös káposzta) segítségével is. Nem csupán festeni lehet a tojást, bevonhatjuk krepp papírral is vagy színes dekorgyöngyökkel, de akár matricákat is ragaszthatunk rá.

Vidám, tavaszi ajtódíszek

Az ajtóra akasztható tavaszi dísz vidámságot csempészhet a mindennapjainkba, akárhányszor csak belépünk az adott helyiségbe. Kreálhatunk faágak és drót segítségével egy kerek kis koszorút, amire aztán számtalan dolgot ragaszthatunk, függeszthetünk: papírvirágot, színes tojást, apró állatfigurát, tollakat. A lényeg, hogy megfeleljen az ízlésünknek. A papírkoszorú ennél még egyszerűbb: csupán kivágunk egy előre megrajzolt kerek sablont a zöld papírból, kivágjuk, majd erre ragasztunk rá szintén hasonló technikával létrehozott papírvirágokat, papírállatkákat. Ha nem szeretnénk kreatívkodni, akár boltban is beszerezhetjük a vidám dekorációkat.

tavaszi kép2.png

Ne feledkezzünk meg a biztonságról!

Az otthoni dekorációk készítése során sajnos történhetnek apró háztartási balesetek. Szerencsére erre is van tanácsunk!

Az octenisept® seb- és bőrfertőtlenítő spray tökéletes megoldás kisebb szúrások, vágások, horzsolások és enyhe égési sérülések esetén! Az octenisept® sebfertőtlenítő minden olyan tulajdonsággal rendelkezik, ami az egyszerű, biztonságos és hatásos sebkezeléshez és fertőtlenítéshez kell. Széleskörű baktérium- gomba és vírusölő hatással rendelkezik, emellett életkori korlátozás nélkül használható gyermekeknél és csecsemőknél is egyaránt. Fertőtleníti a bőr- és nyálkahártya sérüléseit, így elősegíti a sebgyógyulást, alkalmazása fájdalommentes. Ráadásul színtelen, nem hagy foltot. Továbbá jódmentes, így jódérzékenyek is használhatják.

Az octenisept® sebgél fájdalommentes segítség akut sérülések esetén! Alkalmazhatjuk minden típusú heveny bőrsérülésre, pl. vágások, horzsolások, enyhe égési sérülések esetén. Az octenisept® sebgél különleges összetétele miatt optimálisan nedvesen tartja a sebet és védőréteget képez a baktériumokkal szemben. Ez a védőréteg megakadályozza, hogy a kórokozók bejussanak a sebbe, mivel azokat már a gélen belül hatástalanítja. Így az octenisept® sebgél megakadályozza a seb felülfertőződését és véd a gyulladástól. Jó tudni, hogy színtelen, nem hagy foltot, valamint jódérzékenyek is használhatják, hiszen jódmentes.

Az octenisept® oktenidin-dihidroklorid és fenoxietanol tartalmú, vény nélkül kapható gyógyszer. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Az octenisept® sebgél gyógyászati segédeszköznek minősülő orvostechnikai eszköz. A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót vagy kérdezze meg kezelőorvosát!

octenisept® sebgél

octenisept® sebgél

octenisept® sebgél alkalmazható akut bőrsérülések, pl. horzsolások, vágások és enyhe égések (pl. leégés is) esetén. A sebek optimális gyógyulásához elegendő nedvességre van szükség, mivel a gyógyulási folyamat során a bőrsejteknek osztódniuk és vándorolniuk kell.

További információ...
octenisept® sebgél