Babavárás finisben - felesleges izgalmak nélkül

2022.09.16


Mire van szüksége a babának és mamának a kórházban?

.

Babavárás felkészülten

A legtöbb édesanya egyet ért benne, hogy a babavárás időszaka az egyik legcsodálatosabb dolog az életben. Ahogy közeledik a szülés időszaka, egyre nagyobb várakozással, izgalommal várjuk az első találkozást. Ám az önfeledt álmodozás mellett számos gyakorlati teendő is hárul ránk, ilyen például a babakelengye és a kórházi csomag összeállítása.

A védőnők jóvoltából már a hetekkel a szülés előtt tudjuk, hogy minek kell bekerülnie abba a bizonyos szülés csomagba, amit akkor kell magunkkal vinnünk, ha elindul a szülés. Ezen termékek beszerzése nem mindig egyszerű, hiszen nagy pocakkal, fájós, dagadó lábakkal nem igazán kényelmes végig járni az üzleteket és patikákat.

Egy nagyszerű apróság

A babaruhák, pelusok és különböző gyógyszertári kellékek mellett számos apróság akad, amely nagyban megkönnyítheti a dolgunkat a gyermekágyas időszak nehéz napjaiban.

A nedves törlőkendő ma már alap, hisz ezzel nemcsak a babánk popsija törölhető le gyorsan és higiénikusan, de a kezünk és a kórházi pelenkázó is. Ha még óvatosabbak szeretnénk lenni, használhatunk fertőtlenítő kendőt is a tárgyak és kezek tisztogatására; a Mikrozid Universal Wipe nedves fertőtlenítő törlőkendő kifejezetten erre a célra készült. Segítségével, mind a kezünk, mind pedig a pelenkázó pár mozdulattal csíramentessé tehető. Arra azonban ügyeljünk, hogy a baba fenekét ne ezzel töröljük, hiszen kiszáríthatja az érzékeny bőrt. Ha a környezettudatos anyukák táborát erősítjük, és nem ragaszkodik az antibakteriális hatáshoz, e célra használhatunk benedvesített textil pelenkát is. Ebben az esetben azonban gondoskodnunk kell jó néhány darabról, valamint azok hazaküldéséről, kimosásáról is. A hagyományos textil pelenka még napjainkban is igazi jolly joker a kisbabák mellett. Odatehetjük a pici alá pelenkázáskor, árnyékolhatjuk vele a babakocsit a melegebb napokon, a vállunkra dobhatjuk büfiztetéskor, és, ha nincs más kéznél, akár törölközőként is használhatjuk.

Fő a biztonság

Ha a babánk ősszel vagy télen jön világra, a náthás, influenzás időszakban mindenképp érdemes beszerezni néhány maszkot is a látogatóink számára. Bár a kórházak influenzajárvány esetén tiltják a látogatást, egy újszülött védetlen szervezete még sokkal kevésbé ellenálló a fertőzésekkel szemben, és ez akkor is okot adhat az aggodalomra, ha odakint éppen nem tombolnak a vírusok. A maszkok jó szolgálatot tehetnek a fertőzések megakadályozásában és önmagunk megnyugtatásában egyaránt. Ugyanezen okból kifolyólag érdemes beszerezni a Desmanol pure alkoholos kézfertőtlenítőt és az Octenicash antibakteriális hatású mosakodó folyadékot is.

Mi kell az újszülöttnek a kórházba?

Ahány szülészet, annyi szokás. Épp ezért érdemes a szülésfelkészítőn arról is tájékozódnunk, hogy az általunk választott intézményben milyen szabályok érvényesek. Sok helyen csak egy ember látogathatja a kismamát és gyermekét, van, ahol nem kell pelenkát vinni, másutt pedig a családnak kell gondoskodnia a popsikrémről is. Ne vigyünk felesleges dolgokat, hiszen a pakolásnál sokkal fontosabb dolgunk is akad majd!

A babánk szükségletei mellett azonban a saját kényelmünkről sem szabad elfeledkeznünk. Bár elsőre talán különösen hangzik, de ha természetes úton, de gátmetszéssel szeretnénk szülni, érdemes egy úszógumit is vinnünk a kórházba! Mivel a szülést követő napokban az ülés gyakran igen fájdalmas, ez az egyszerű eszköz sokat tehet majd értünk. Amennyiben császármetszéssel szültünk jól jöhet egy szoptatós párna a kórházban töltött napokra, amennyiben beengedik a gyermekágyas részre.

desmanol® pure alkoholos kézfertőtlenítő

desmanol® pure alkoholos kézfertőtlenítő

Felhasználásra kész, alkoholos kézfertőtlenítő panthenollal higiénés és sebészi kézfertőtlenítésre. Színezék- és illatanyag mentes.

További információ...
desmanol® pure alkoholos kézfertőtlenítő