Ezeket a tárgyakat felejtjük el fertőtleníteni!

2020.03.23


Melyek azok a tárgyak, amelyek rendszeresen kimaradnak a fertőtlenítő rutinunkból, pedig könnyen veszélyforrássá válhatnak? Sorra vettük a legfontosabbakat!

Még egy patyolattisztának tűnő otthonban is vannak olyan helyiségek és kritikus pontok, ahol akár komoly betegséget okozó mikroorganizmusok is lehetnek, így rendszeres fertőtlenítést igényelnek. Vannak azonban olyan jelentéktelennek tűnő tárgyak is a környezetünkben, amelyekről hajlamosak vagyunk elfeledkezni, pedig veszélyforrást jelenthetnek számunkra.

Hazahordjuk a veszélyt!

Sokszor bele sem gondolunk abba, hogy akár a pénztárcánkkal, bankkártyáinkkal, kulcsainkkal, a szemüvegünkkel vagy a cipőink talpával számtalan olyan kórokozót vihetünk haza, amelyek megbetegíthetnek bennünket. Ügyeljünk arra, hogy ezek is rendszeresen felkerüljenek fertőtlenítendő tárgyaink listájára!

Kezünk ügyébe eső tárgyak:

  • Naponta többször is megfogjuk az ajtó- és ablakkilincseket, a székek karfáját, mégis kimegy a fejünkből, hogy ezeket is gyakran fertőtleníteni kell. A hűtő, a mikrohullámú sütő, a konyhaszekrények és fiókok fogantyúja, a csaptelepek is folyamatosan ki van téve annak, hogy szennyezett kézzel érintsük meg őket, gondoskodjunk tehát fertőtlenítőszeres tisztításukról!
  • Kapcsolók, amikről elfeledkezünk
  • Mindenképpen töröljük át alaposan fertőtlenítőszeres kendővel a villanykapcsolókat, a kaputelefonunkat, és fordítsunk gondot arra is, hogy a mikrohullámú sütő nyomógombjai, a tűzhely kapcsolói, a mosógép kezelőpanelje, a televízió távirányító és a videójáték kontrollerek is fertőtlenítve legyenek!
  • Elektronikai kütyük és berendezések
  • Hajlamosak vagyunk megfeledkezni a számítógép és laptop billentyűzetéről, vagy az egér fertőtlenítőszeres áttörléséről is, pedig itt is könnyedén megtelepedhetnek veszélyes kórokozók. Ne feledkezzünk meg a mobiltelefon, tablet tisztításáról sem, hiszen ezekhez napközben is többször hozzáérhetünk szennyezett kézzel!

A vécében és fürdőszobában megbújó veszélyforrások:

  • Igaz ugyan, hogy a vécét és fürdőt rendszeresen bevesszük a fertőtlenítő rutinunkban, ám itt is akadnak olyan tárgyak és felületek, amelyek mégis kimaradnak a takarítás során.
  • A fürdőszobában a hajszárító, a fésűk és hajkefék fogantyúja és a szappanadagoló pumpa tipikusan ilyen tárgy; a vécében pedig a vécélehúzó gombok, fogantyúk és az öblítőtartály hemzseghetnek a kórokozóktól.
  • Itt kell megemlítenünk, hogy a szivacsokat, felmosófejet és törlőrongyokat is fertőtlenítsük és cseréljük rendszeresen, nehogy aztán ezekkel visszafertőzzük az egész lakást!

Ne feledkezzünk meg az autónkról sem!

Amikor végig megyünk a lakás legveszélyesebb pontjain, szánjunk időt autónk kényes részeinek fertőtlenítésére is, hiszen itt is sok időt tölthetünk, és itt is jócskán vannak olyan tárgyakat, amelyek fertőtlenítése nélkülözhetetlen. Melyek ezek? Töröljük át a kormányt és a kocsi gyakran megfogott felületeit, így a kilincseket, a műszerfa nyomógombjait és kapcsolóit, a kéziféket és a sebváltót is!

OPSITE◊ POST-OP VISIBLE

OPSITE◊ POST-OP VISIBLE

Az OPSITE◊ POST-OP VISIBLE vízhatlan, baktériumzáró kötszer a seb láthatóságát biztosító méhsejtszerű nedvszívó sebpárnával. A seb gyógyulása a kötszer eltávolítása nélkül is megfigyelhető. A nem megfelelő gyógyulásra utaló jelek gyorsan felfedezhetők a seb láthatóságát biztosító kötésen keresztül.

További információ...
OPSITE◊ POST-OP VISIBLE