Ezeket vidd szüléskor a kórházba

2022.11.03


A kórházban számos nélkülözhetetlen dologra lesz szüksége a leendő anyukának, melyeket érdemes időben összecsomagolni. Vajon mik ezek?


A szülés előtti időszakban nagy az izgalom, ilyenkor könnyedén kimaradhatnak holmik a kórházi pakkból. Hogy ez ne így legyen, hasznos lehet, ha már előtte készítesz egy listát, amely minden fontos útravalót számba vesz. Ha a lajstrom így is túl kaotikusra sikeredik, akkor célszerű rangsort készíteni és kategóriákat felállítani. Mi az, ami kellhet neked és külön a babának? Ha ezeket átgondolod, sokkal könnyebb lesz felkészülni és összepakolni.

A 36. hét környékén legyen minden összekészítve, hogy ezzel a későbbiekben már ne kelljen foglalkoznod. Amit semmiképpen sem szabad elfelejteni, az a hivatalos iratok megléte. Ellenőrizd, hogy ezek maradéktalanul megvannak-e, és tedd őket biztos helyre!

kép a kismamás cikkhez.jpg

A kényelmes, praktikus ruházat elengedhetetlen. Legyen nálad köntös, legalább 2 hálóing, papucs (érdemes olyan darabot választani, amely zuhanyzásnál bírja a vizet), fehérnemű (legyen köztük eldobható), zokni, hasleszorító pánt, szoptatós melltartó, törölköző (egy nagyobb és kisebb az esetleges vizes borogatáshoz), kispárna. Hajgumi, fésű, kistükör, ajakbalzsam szintén szükséges holmik. Gondolj valami olvasnivalóra is, amivel lekötöd magad. A fülhallgató szintén jó ötlet lehet zenehallgatáshoz.

A tisztálkodószereket sem szabad kifelejteni a táskából, hiszen a higiénia fenntartása nagyon fontos. Érdemes eltenni egy hatékony kézfertőtlenítőt, a desmanol®pure erre a célra tökéletes választás lehet. Ez utóbbi nem csupán színezék- és illatanyag mentes, hanem kíméli és védi a bőrt. Tusoláshoz pedig válaszd az S&M® Washlotion-t, mely nem irritálja a bőrt és a nyálkahártyát, ráadásul megőrzi a bőr savvédő köpenyét. Ez a szappanmentes testlemosó zuhanyzásra és kéztisztításra is alkalmas. Emellett kerüljön a pakkodba intim mosakodó, nedves és hagyományos WC papír, papír zsebkendő, testápoló, sampon, fogkrém, fogkefe, de jól jöhet kifejezetten a WC ülőkére kapható papír is.

Ne feledkezz meg egy erősebb nedvszívó betétről sem, szerencsére lehet kifejezetten szülés utánra való darabokat kapni. Jó, ha van nálad Octenisept® sebfertőtlenítő is, amely mind a gát-, mind a császármetszés okozta seb fertőtlenítésével annak gyógyulását segíti elő, valamint az újszülöttek köldökcsonk kezelésére is alkalmas készítmény. Jó tudni, hogy színtelen, nem hagy foltot, és széleskörű baktérium- gomba és vírusölő hatással rendelkezik. A berepedezett mellbimbók ápolására pedig Octenisept® sebgélt használhatsz, ami a szoptatás alatt is biztonsággal alkalmazható. Azonban fontos, hogy szoptatás előtt mosd le a krém maradványát.

kép2 kismamás cikkhez.jpg

Érdemes egy megbízható felületfertőtlenítő kendőt is a kezed ügyében tartanod, hogy biztosan csökkentsd a fertőzések kockázatát. Erre a célra nyugodtan választhatod a mikrozid® universal wipes tisztító- és fertőtlenítőkendőt, ami kiváló teljesítményt nyújt és alkalmas felületek hatékony fertőtlenítésére, akár az okostelefonéra is. Sőt, még a WC ülőkét is körbe törölheted vele, az alkohol elpárolgását viszont meg kell várni.

Feltétlenül vigyél magaddal elegendő mennyiségű folyadékot és élelmet. A csoki, müzliszelet, gyümölcs ilyenkor nagyon jól tud esni a kismamának. Innivalónak szénsavmentes vizet vagy gyümölcsleveket válassz. Csomagolj be tejserkentő teát is, ami elősegítheti a tejképződést. Ne feledd az evőeszközöket, tányért, poharat sem, ezek mind jó szolgálatot tehetnek.

A babára is kell gondolni, hiszen ő a főszereplő! Babaruha (body, rugdalózó), pelenka, sapka, fürdőlepedő, zokni, újszülöttkesztyű, popsitörlő, babatakaró elmaradhatatlan része az alapfelszerelésnek. Természetesen a babahordozóról sem szabad elfeledkezni!

Mielőtt útnak indulnál a kórházba, mindenképpen kérdezz rá a szülésznél, védőnőnél, hogy az adott kórházban mit biztosítanak, és ennek ismeretében gondold át a becsomagolni kívánt dolgokat. Ami lényeges: legyen minél hamarabb bepakolva, mert az nagy megnyugvást tud adni a várakozás időszakában.

Az octenisept® oktenidin-dihidroklorid és fenoxietanol hatóanyagú, vény nélkül kapható gyógyszer. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Az octenisept® sebgél gyógyászati segédeszköznek minősülő orvostechnikai eszköz. A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót vagy kérdezze meg kezelőorvosát!

octenisept® sebgél

octenisept® sebgél

octenisept® sebgél alkalmazható akut bőrsérülések, pl. horzsolások, vágások és enyhe égések (pl. leégés is) esetén. A sebek optimális gyógyulásához elegendő nedvességre van szükség, mivel a gyógyulási folyamat során a bőrsejteknek osztódniuk és vándorolniuk kell.

További információ...
octenisept® sebgél