Ha jön a kistesó

2022.02.13


A kistesó érkezésekor természetes, ha felmerül a szülőkben a félelem, hogy a nagyobbik gyerkőc hogyan fog reagálni. Tudatos készüléssel azonban könnyedén átlehet siklani a kezdeti időszakon és alkalmazkodni lehet az új helyzethez.

Felkészülés: Fontos, hogy a szülők reálisan felmérjék, hogy egy új baba érkezésével kevesebb időt tudnak majd a nagyobbik gyerkőcre és magukra fordítani. Érdemes tudatosan felkészülni és tisztázni magában, hogy a figyelme innentől két felé oszlik és emiatt ne legyen lelkiismeretfurdalása.

A kommunikációban sokat számít, hogy mennyi idős a nagyobbik gyerkőc. Két éves kor alatt érdemes olyan könyveket mutatni a gyermeknek, amiben testvéreket ábrázolnak. Amikor már tud beszélni a gyermek el lehet neki magyarázni, hogy jön az új családtag.

Esetleg, ha van rá lehetőség érdemes elvinni olyan ismerőshöz ahol most érkezett gyermek és személyesen át tudja élni egy csecsemő közelségét.

Fontos, hogy a szülők teremtsenek olyan helyzetet, hogy nyugodtan elmondhassa érzéseit és figyelmet és megértést kapjon.

Ha már megszületett a testvér és gyermekünk alkalmas rá, bevonhatjuk a hugi/öcsi gondozásába. Ugyanakkor nem szabad a gyermekre bármilyen szerepet ráerőltetni, mert az negatívan hathat.

Ajándék kérdés? Az új baba érkezésekor szeretnek a rokonok és a közeli hozzátartozók ajándékokat venni az új jövevénynek, azonban nem szabad megfeledkezni a nagyobbikról sem. Érdemes beszerezni otthonra néhány „biztonsági” ajándékot a nagyobbiknak, ha esetleg szükség lenne rá.

octenisept® 1 mg/ml + 20 m/ml külsőleges oldat

octenisept® 1 mg/ml + 20 m/ml külsőleges oldat

Az Octenisept fertőtlenítő oldat, amely hatóanyagként fertőtlenítő tulajdonságokkal rendelkező oktenidin‑dihidrokloridot és fenoxietanolt tartalmaz. Az Octeniseptet alkalmazhatja a sebkezelés támogatására, illetve a sebgyógyulás elősegítésére irányuló ismételt, rövid távú fertőtlenítésre és az ujjközi gombás fertőzés ismételt, rövid távú támogató kezelésére. Az Octenisept életkori korlátozás nélkül mind gyermekeknél, mind felnőtteknél alkalmazható.

További információ...
octenisept® 1 mg/ml + 20 m/ml külsőleges oldat