Hüvelyfertőzés a strandon – van megoldás!

2023.07.17


Intim fertőzés strandolás után? A probléma szerencsére kezelhető!

A strandszezon sajnos nem csupán gondtalan fürdőzést tartogat, hiszen a hüvelyfertőzés számos nőt érinthet. Szerencsére tehetünk ellene! Az octenisept® külsőleges oldat a bakteriális vagy gombás fertőzések kezelésére gyors és hatékony megoldást nyújt az alkalmazását elősegítő hüvelyi applikátorral!

Mi lehet a fertőzés hátterében?

A természetes hüvelyi környezet egyensúlyát nem csupán a stressz, antibiotikumok, gyenge immunrendszer vagy hormonális változások billenthetik ki, ugyanis bizonyos külső tényezők is befolyásolhatják a hüvelyflóra állapotát. Például a strandolás során a medencék használata, vagy a közös mosdók igénybevétele. Az ilyen helyeken számos ember megfordulhat, így a kockázat igencsak nagy, ráadásul a nyilvános mosdókban sokszor az általános higiénia sem a legmegfelelőbb.

A felborult hüvelyi környezet miatt fertőzések fordulhatnak elő, melyeket elsősorban baktériumok és gombák okoznak. A klinikai tünetek sokrétűek (pl. bőrpír, égés, viszketés, fokozott váladékozás, kellemetlen szag) és a kórokozóktól függően nagyon eltérőek lehetnek. Ezeket általában orvosi konzultáció után antibiotikumok (baktériumok ellen) vagy antimikotikumok (gombák ellen) alkalmazásával kezelik , ám az érintett kórokozók növekvő rezisztenciája még nehezebbé teszi a terápiát.

applikátor cikk .png

Szerencsére van egy biztonságos és kényelmes megoldás a hüvelyben előforduló nem komplikált bakteriális vagy gombás fertőzések esetére: az octenisept® kezelés hüvelyi applikátor segítségével!

Az octenisept® egy korszerű fertőtlenítő, mely hatásos a hüvelyi fertőzést okozó baktériumok és gombák széles spektruma ellen, valamint a burkos vírusokkal szemben is hatékony. A speciálisan kialakított applikátor segítségével az octenisept® könnyen és diszkréten adagolható, ezáltal optimálisan bevonja a hüvely falát. Az oktenidin hatóanyag molekuláris szerkezete miatt nem szívódik fel a szervezetbe bőrön, nyálkahártyán és sebfelületen keresztül sem. Az octenisept®-et várandós és szoptatós anyukák, valamint 8 év feletti gyermekek is biztonsággal használhatják bakteriális vagy gomba okozta hüvelyfertőzés esetén.

Mondjunk igent a strandszezonra – az octenisept®-et és az applikátort érdemes mihamarabb beszerezni!

applikátor cikk2 .png

Miért válasszuk ezt a megoldást? Azért, mert…

…hatékony, mégis kíméletes! Az octenisept® külsőleges oldat egy olyan seb,- bőr,- és nyálkahártya fertőtlenítő oldat, amely nem tartalmaz jódot. Emellett eredményes kórokozók széles spektruma ellen (baktériumok, gombák).

…használata kényelmes! Az octenisept® applikátor rendkívül kényelmes megoldást nyújt a hüvelyi fertőzés kezelésére. Kompakt kivitelezésének köszönhetően csupán ki kell cserélni az octenisept® szórófejével és már használható is! A termék könnyen és diszkréten adagolja az oldatot, ami így optimálisan bevonja a hüvely falát.

…szükség esetén kismamák is igénybe vehetik! Az oktenidin hatóanyag molekuláris szerkezete miatt nem jut be a keringésbe, így kismamák is használhatják várandósság és szoptatás ideje alatt is. Az oktenidin a jóddal ellentétben nincs negatív hatással a pajzsmirigy működésére.

…színtelen! Az octenisept® szín- és illatanyagmentes, így nem hagy kellemetlen foltot a fehérneműn.

Fordítson figyelmet partnerére is! A partner kórokozók hordozója lehet anélkül, hogy fertőzés jeleit mutatná. A partner kezelése csökkentheti az ismételt fertőzés kockázatát, és elkerülheti a "ping-pong hatást".

Figyelem! A hüvelyi applikátor orvostechnikai eszköz és kizárólag az octenisept® intravaginális felhordására használható. A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót vagy kérdezze meg kezelőorvosát! Az octenisept® gyógyszer – a kockázatokról és mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

octenisept® hüvelyi applikátor

octenisept® hüvelyi applikátor

A hüvelyben előforduló bakteriális vagy gombás fertőzések esetén kényelmes megoldást nyújt az octenisept®-tel történő kezelés az applikátor segítségével.

További információ...
octenisept® hüvelyi applikátor