Itt a nyár, vigyázzunk a napsugarakkal

2021.06.17


Nincs is jobb érzés annál, mint mikor a téli hideg, vagy a tavaszi esős időjárás után végre a meleg napsugarak melengethetik bőrünket.

 

Ez egy nagyon jó érzést keltő, ugyanakkor rendkívül káros folyamat. Az UVC, UVB és UVA sugarak rendkívül sejtkárosítóak, így érdemes bebiztosítani egészségünket megfelelő fényvédő használatával.

Milyen szabályokat érdemes betartani a forró nyári napokon?

A déli órákban, amikor a nap a legmagasabban jár érdemes árnyékba húzódni. Védjük magunkat kalappal, napszemüveggel, takarjuk le vállunkat megfelelő ruházattal. A LEGFONTOSABB a megfelelő fényvédő kiválasztása. A leghatékonyabb védelmet az SPF 50+-os termékek nyújtják.Túlzásba vitte a napozást? Nem mindegy, mivel ápolja a bőrét | Új Szó | A szlovákiai magyar napilap és hírportál

A nem megfelelő fényvédelemnek rövidtávú és hosszútávú hatásai vannak. A rövidtávú hatás a leégés, aminek egyértelmű jele a feszülő bőrérzet, bőrpír, súlyosabb esetben hólyagok megjelenése. Ebben az esetben érdemes hűsítő gélt használni a sérült bőrfelszínre és hideg vizes törülközővel letakarni. Az Octenicare regeneráló krém segít az irritált bőr kezelésében és segít a leégett bőr ápolásában. Rövidtávú következmény lehet még a Fotodermatitis, más néven fényérzékenység kialakulása, melynek tünete az ekcémára vagy csalánkiütésre hasonlító kiütések megjelenése a bőr felszínén a napsütés hatására.A nap sugárzásának hosszútávú hatásai kevésbé észrevehetőek ám annál komolyabb következmények. Megjelenhetnek pigmentásciós rendellenességek, melyek sötét foltokban mutatkoznak meg bőrünkön. (Ezek a pigmentfoltok.) Ezeket a foltokat nem, vagy csak komoly beavatkozással lehet halványítani.

A bőröregedés igenis lassítható és kezelhető: a szakértő elmondja, mit kell tenned - Retikül.hu  A legkomolyabb hatások közé lehet sorolni a korai bőröregedést (sárgás bőrszín, mély ráncok, bőr tömörségének és rugalmasságának idő előtti elveszítése) és a bőrrákot. A bőrrák kialakulásának megelőzése érdekében érdemes minden évben elmenni melanóma szűrésre, ahol megvizsgálnak minden anyajegyet a bőrünkön, nem-e indult valamelyik krónikus változásnak. A Melanóma szűrés fontosságáról olvashat EBBEN a cikkünkben.

Topless sunbathing going out of fashion in France: survey - Daily Times Természetesen nem szeretnénk elvenni mindenki kedvét a napozástól, mivel gondos odafigyeléssel és kis mennyiségben pozitív hatású kikapcsolódás is lehet.

A napozásnak rendkívül jó hatása van hangulatunkra és pozitív gondolkozásunkra. D-vitamin elengedhetetlen a kalcium csontjainkba való beépüléséhez. Ennek eléréséhez elegendő naponta 15 percet eltölteni a napon. Mindenkinek jó napozást és szép nyarat kívánunk!

 

octenicare® regeneráló krém

octenicare® regeneráló krém

Irritált és érzékeny bőr védelmére és intenzív ápolására. Optimálisan alkalmas a sebgyógyulási folyamat kisérő kezelésére, érzékeny és irritált bőrterületek – pl. atópiás dermatitisz vagy pszoriázis – ellátására, valamint kisebb égések és leégések utókezelésére. Használható inkontinens betegek bőrének nedvességtől való védelmére.

További információ...
octenicare® regeneráló krém