Népszerű termékek 2022-ben

2023.02.16


Sebkezelés és fertőtlenítés hatékonyan? 2022 három legnépszerűbb termékével semmi sem lehetetlen!

Szúrás, vágás, horzsolás? Ha megtörténik a baj, nincs mit tenni, orvosolni kell, mégpedig a lehető legjobb módon! A fertőtlenítés, sebkezelés fontos szerepet játszik a mindennapokban, így nem véletlen, hogy szükség van olyan gyógyszerekre, orvostechnikai eszközökre, amelyek segítségével hathatósan tudjuk biztosítani a regenerálódást, a gyors felépülést és a higiéniát. Cikkünkben bemutatjuk azokat a 2022-ben méltán népszerűvé vált termékeket, amelyek minőségük, megbízhatóságuk és hatékonyságuk miatt nélkülözhetetlenek az egészségügyi intézményekben vagy akár a magánháztartásokban.

octenisept® külsőleges oldat

Az octenisept® sebfertőtlenítő minden olyan tulajdonsággal rendelkezik, ami az egyszerű, biztonságos és hatásos sebkezeléshez és fertőtlenítéshez kell. Ennek köszönhetően nem kérdéses, miért érdemes beszerezni ezt a terméket. Az octenisept® fertőtleníti a bőr- és nyálkahártya sérüléseit (mind a sebet, mind a sebkörnyéki bőrterületet), így elősegíti a sebgyógyulást. Hatóanyaga, az oktenidin-dihidroklorid esetében minimális az allergiás reakció kialakulásának esélye, ezért használata kevesebb veszéllyel jár. Jódmentes, ezáltal azok is nyugodtan alkalmazhatják, akik érzékenyek a jódra vagy nem vehetnek igénybe jódot tartalmazó készítményeket. Emellett az octenisept® színtelen, nem hagy nyomot, így nem kell aggódnunk amiatt, hogy ruházatunk foltos lesz a kezelendő felület területén.

Milyen helyzetekben lehet segítségünkre az octenisept®?

  • A kisebb háztartási balesetek következtében létrejövő akut sebesülések (szúrások, vágások, horzsolások, enyhe égési sérülések) és krónikus sebek fertőtlenítésére egyaránt használható – kúraszerűen legfeljebb két hétig.
  • Legyen a múlté a lábgomba! Az octenisept® ujjközi gombás fertőzések esetén is alkalmazható.
  • Újszülötteknél, koraszülötteknél a köldökcsonk ápolásánál is hasznos segítség lehet.
  • Az octenisept® életkori korlátozás nélkül, gyermekeknél és csecsemőknél is applikálható, szükség esetén pedig várandós vagy szoptatós kismamák is használhatják, kivéve a mell környékén.

Oktenidin-dihidroklorid és fenoxietanol tartalmú, vény nélkül kapható gyógyszer. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

octenisept3.png

Az octenisept® kezelés hüvelyi applikátor segítségével biztonságos és kényelmes megoldást jelent a nem komplikált bakteriális vagy gombás hüvelyi fertőzések kúrálására is!

Az alkalmazása egyszerű: az applikátort csupán ki kell cserélni az octenisept® szórófejével és már használható is. A speciálisan kifejlesztett applikátor könnyen és diszkréten adagolja az octenisept®-et, miközben az oldat optimálisan bevonja a hüvely falát. Az oktenidin hatóanyag molekuláris szerkezete miatt nem szívódik fel a szervezetbe bőrön, nyálkahártyán és sebfelületen keresztül sem, így biztonsággal használhatják várandós és szoptatós anyukák, valamint 8 év feletti gyermekek is. Fontos tudni, hogy a partner tünetmentesen is hordozhat kórokozókat, így a pár mindkét tagjának octenisept® oldattal történő kezelésével csökkenthető a keresztfertőzés kockázata, az ún. ping-pong hatás.

Figyelem! A hüvelyi applikátor orvostechnikai eszköz és kizárólag az octenisept® intravaginális felhordására használható. A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót vagy kérdezze meg kezelőorvosát! Az octenisept® gyógyszer – a kockázatokról és mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

feminine-woman-look-down-smiling-touch-hair.jpg

octenisept® sebgél

Balesetek, kisebb horzsolások sajnos gyakran előfordulhatnak. Ha van nálunk octenisept® sebgél, a hatékony sebkezelésnek nincs akadálya! A sebgélt minden típusú akut bőrsérülésre használhatjuk (horzsolás, vágás, és enyhe égési sérülések, mint pl: napégés). Az octenisept® sebgél különleges összetétele miatt optimálisan nedvesen tartja a sebet és védőréteget képez a baktériumokkal szemben. Ez a védőréteg megakadályozza, hogy a kórokozók bejussanak a sebbe, mivel azokat már a gélen belül hatástalanítja. Ezáltal az octenisept® sebgél megakadályozza a seb felülfertőződését és véd a gyulladástól. Számos előnyös tulajdonságai közé tartozik, hogy nem irritál, nem tesz érzékennyé, fájdalommentes, nincs szöveti toxicitás a granuláció és hámosodás során. Szükség esetén akár terhesség és szoptatás alatt is használható.

sebgél.png

OPSITE◊ POST-OP VISIBLE

Az OPSITE◊ POST-OP VISIBLE egy vízhatlan, baktériumzáró kötszer átlátható nedvszívó sebpárnával. Ez az intelligens kötszer megérdemelten keresett, hiszen számos pozitív tulajdonsággal bír. Egyedi szerkezetének köszönhetően ez a filmkötszer egyesíti magában a láthatóság előnyét, a felülfertőződés ellen való bakteriális védelmet és a kényelmet. A méhsejt szerkezű hab felszívja a váladékot és egyben vizuálisan láthatóvá teszi a sebet a gyógyulás időtartama alatt. A vízzáró külső réteg lehetővé teszi a zuhanyozást, mosakodást a kötés eltávolítása nélkül. A védőfilm réteg egyedi molekuláris szerkezete hozzájárul a nedvesség gyors elpárolgásához. A nedvszívó sebpárna felszívja a váladékot és így csökken a sebkörnyéki bőr macerációjának kockázata. Emellett a kötszer puha, rugalmas, ráadásul egyedi kialakítása és a hipoallergén ragasztó megkönnyíti a kötszer rögzítését és eltávolítását.

opsite (2).png

Milyen helyzetekben lehet segítségünkre az OPSITE◊ POST-OP VISIBLE?

Az OPSITE◊ POST-OP VISIBLE filmkötszert azoknak ajánljuk, akiknek enyhén vagy mérsékelten váladékozó akut sebe van.

  • Poszt-operatív sebekre (pl. császármetszést követően)
  • Felszakadt, szaggatott sebekre
  • Vágásokra
  • Horzsolásokra
  • Kisebb égési sebekre

Összeségében ez az intelligens kötszer megbízható és hatékony megoldást jelent a mindennapok során bekövetkező akut sérüléseknél.

Az octenisept® sebgél és az OPSITE◊ POST-OP VISIBLE gyógyászati segédeszköznek minősülő orvostechnikai eszköz. A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót vagy kérdezze meg kezelőorvosát!

OPSITE◊ POST-OP VISIBLE

OPSITE◊ POST-OP VISIBLE

Az OPSITE◊ POST-OP VISIBLE vízhatlan, baktériumzáró kötszer a seb láthatóságát biztosító méhsejtszerű nedvszívó sebpárnával. A seb gyógyulása a kötszer eltávolítása nélkül is megfigyelhető. A nem megfelelő gyógyulásra utaló jelek gyorsan felfedezhetők a seb láthatóságát biztosító kötésen keresztül.

További információ...
OPSITE◊ POST-OP VISIBLE