Mikor kezdjen el idegen nyelvet tanulni a gyerek?

2018.02.05


Napjaink egyik legmegosztóbb kérdése, hogy mikor kezdjen el a gyerek idegen nyelvet tanulni.

Míg a nyelvtanárok azt próbálják elérni, hogy minél korábban megkezdődjön a nyelvtanítás, addig a logopédusok és óvodai pedagógusok inkább későbbre, legkorábban az általános iskola megkezdésével ajánlják.

A nyelvtanárok fő indoka, hogy kutatások is alátámasztották, hogy azok a hangzók tudnak jól beépülni, amit minél előbb megtanul az ember. Az óvodai pedagógusok szerint viszont a gyerekek többsége még az anyanyelvén való megnyilvánulásokkal is küzd, úgyhogy addig felesleges a gyereknek idegen nyelvet tanulnia, amíg az anyanyelve nem megy tökéletesen. Ugyanezt vallják a logopédusok is, mivel az olyan hangzók megtanulása, amelyek az anyanyelvben nincsenek benne, azok később zavart okozhatnak az írás és olvasás tanulás közben.

OPSITE◊ POST-OP VISIBLE

OPSITE◊ POST-OP VISIBLE

Az OPSITE◊ POST-OP VISIBLE vízhatlan, baktériumzáró kötszer a seb láthatóságát biztosító méhsejtszerű nedvszívó sebpárnával. A seb gyógyulása a kötszer eltávolítása nélkül is megfigyelhető. A nem megfelelő gyógyulásra utaló jelek gyorsan felfedezhetők a seb láthatóságát biztosító kötésen keresztül.

További információ...
OPSITE◊ POST-OP VISIBLE