A rettegett MRSA baktérium

2022.09.29


Mi az MRSA? És miért olyan fontos, hogy megvédjük magunkat tőle?

Mi az MRSA baktérium és miért olyan fontos, hogy megvédjük magunkat MRSA fertőzés ellen?

Az egész világon hatalmas kihívást jelentenek az egészségügy és a betegek számára az úgynevezett multirezisztens kórokozók, vagy ahogyan a köznyelvben hívják őket a „szuperbaktériumok”. Ezekkel a baktériumokkal megküzdeni nagy feladat és óriási probléma, mind egyénileg, mind orvosilag, hiszen képes akkora átalakulásra, hogy gyakorlatilag már nincs ellene ellenszer és ezek száma évről-évre nő. Többnyire ezek a kórokozók lehetnek felelősek a kórházi ellátás során keletkező fertőzésekért is.

Sokan szembesülnek manapság, főleg a nagyobb műtét előtt állók, hogy mindenféle szűrővizsgálatok mellett MRSA szűrést, illetve negatív eredményt igazoló leletet kérnek tőlük a beavatkozás előtt. Erre azért van szükség, mert a beavatkozás során az egyébként tüneteket nem okozó baktériumok aktivizálódhatnak és akár szövődményeket is okozhatnak, amelyek a további gyógyulást, illetve a mielőbbi visszatérést a normál életvitelhez gátolhatják. Veszélyesek azért is, mert a tüneteket nem okozó páciensről egy fogékonyabb, gyengébb immunrendszerű betegre átkerülve a kórokozó komoly fertőzést is okozhat.

Az egészségügy számára nagy kihívás a higiéniai szabályok kialakítása, azok betartása és betarttatása, ezért fontos, hogy mi önmagunkért minden lehetséges megelőző intézkedést megtegyünk, hogy elkerülhessük a rettegett MRSA kórokozót és az MRSA fertőzést.

desmanol® pure alkoholos kézfertőtlenítő

desmanol® pure alkoholos kézfertőtlenítő

Felhasználásra kész, alkoholos kézfertőtlenítő panthenollal higiénés és sebészi kézfertőtlenítésre. Színezék- és illatanyag mentes.

További információ...
desmanol® pure alkoholos kézfertőtlenítő