Sebkezelés gyerekeknél

2023.04.25


Apró baleset történt? Legyen gyerekjáték a sebkezelés!

A gyerekek könnyen elszenvedhetnek játék vagy sport közben kisebb akut sérüléseket (például szúrásokat, horzsolásokat, vágásokat), melyek gyors kezelésére szülőként érdemes felkészülni. Például hasznos, ha mindig van a táskában octenisept® sebfertőtlenítő és octenisept® sebgél, így ha megtörténik a baj, gyorsan tudunk segíteni! A balesetet követően nyugtassuk meg a kis sebesültet, és lássunk neki mihamarabb a sebkezelésnek!

Miután az akut seb létrejött, az első dolog, amit meg kell tenni, az a seb lefertőtlenítése. Ehhez először is az idegen anyagokat el kell távolítani a sebfelületről – e művelethez használhatunk langyos vizet vagy sebfertőtlenítővel átitatott gézlapot. Ezután következik a seb tényleges fertőtlenítése, amely nagyon fontos mozzanat, hiszen a sebbe bekerülő baktériumok gyulladást, akár fertőzést is okozhatnak! Az octenisept® seb-, bőr- és nyálkahártya fertőtlenítő eredményesen fertőtleníti a sebet és a sebkörnyéket, és segít abban, hogy a sérülés rövidebb idő alatt meggyógyuljon.

Használata egyszerű, hiszen a szórófejnek köszönhetően egyenesen a sebbe is belefújható, emellett alkalmazása fájdalommentes. Előnyei közé tartozik, hogy színtelen, nem hagy nyomot maga után és nem színezi el a kezelt felületet sem. Továbbá pozitív tulajdonsága az is, hogy jódmentes, ezáltal olyanok is használhatják az octenisept® fertőtlenítőt, akik érzékenyek a jódra vagy nem használhatnak jódot tartalmazó készítményeket.

sebkezelés cikk (3).png

A seb tisztítása és lefertőtlenítése után fontos a seb további védelmével is foglalkozni, a gyógyulást segíteni. Ez utóbbihoz elegendő nedvességre van szükség, mivel a folyamat során a bőrsejteknek osztódniuk és vándorolniuk kell, és ez leginkább nedves sebkörnyezetben lehetséges. Az octenisept® sebgél különleges összetétele miatt optimálisan nedvesen tartja a sebet, valamint védőréteget képez a baktériumokkal szemben, ezáltal segíti és gyorsítja a természetes gyógyulást. Az octenisept® fertőtlenítőhöz hasonlóan az octenisept® sebgél is színtelen, nem hagy nyomot, és nem tartalmaz jódot. Továbbá nem irritál, nem tesz érzékennyé, használata fájdalommentes. Alkalmazása egyszerű, hiszen a sebfertőtlenítés után csupán be kell fedni a sebet egy vékony réteg sebgéllel. Az octenisept® sebgél tökéletes választás akut sérülések, enyhe fokú égési sebek, viszketések kezelésére.

Hogy a sebkezelés teljes legyen, szükségünk lesz egy jó minőségű sebfedő kötszerre, ami nem csupán felszívja a sebből a felesleges váladékot, hanem nedvesen tartja a sebfelszínt, valamint véd a baktériumok és más szennyeződések ellen. Ez utóbbi kritériumoknak megfelel az OPSITE◊ POST-OP VISIBLE filmkötszer. Ez a kötszer speciálisan kialakított sebpárnájának köszönhetően felszívja a felesleges váladékot, ráadásul átlátható szerkezete lehetővé teszi a gyógyulás nyomonkövetését anélkül, hogy a kötszert eltávolítanánk. Egyedi kialakítású filmfóliája vízálló, ugyanakkor nagyfokú páraáteresztő képességgel rendelkezik, valamint megvédi a sebet a bakteriális felülfertőződéstől. Csere nélkül, akár 7 napig is fent hagyható. Érdemes ezt a kötszert választani felszakadt, szaggatott sebek, vágások, horzsolások, kisebb égési sebek esetén.

sebkezelés cikk .png

Ahhoz, hogy a kültakaró visszanyerje a sérülés után az eredeti állapotát, gondoskodni kell a megfelelő bőrápolásról. Az octenicare® regeneráló krém ebben nagyszerű segítségünk lesz! Panthenolt tartalmaz, amely táplálja a hámosodó sebeket, ezáltal segíti a gyógyulási folyamatot és javítja a bőr hidratáltságát is. Ezáltal az visszanyeri rugalmasságát, és kevésbé fog feszülni. A benne lévő bisabolol pedig csillapítja a gyulladást, nyugtató hatású, emellett antioxidáns tulajdonsága által védi a bőrt az ártalmas környezeti hatásoktól.

Az octenisept® oktenidin-dihidroklorid és fenoxietanol hatóanyagú, vény nélkül kapható gyógyszer. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Az octenisept® sebgél és az OPSITE◊ POST-OP VISIBLE gyógyászati segédeszköznek minősülő orvostechnikai eszköz. A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót vagy kérdezze meg kezelőorvosát.

octenisept® 1 mg/ml + 20 m/ml külsőleges oldat

octenisept® 1 mg/ml + 20 m/ml külsőleges oldat

Az Octenisept fertőtlenítő oldat, amely hatóanyagként fertőtlenítő tulajdonságokkal rendelkező oktenidin‑dihidrokloridot és fenoxietanolt tartalmaz. Az Octeniseptet alkalmazhatja a sebkezelés támogatására, illetve a sebgyógyulás elősegítésére irányuló ismételt, rövid távú fertőtlenítésre és az ujjközi gombás fertőzés ismételt, rövid távú támogató kezelésére. Az Octenisept életkori korlátozás nélkül mind gyermekeknél, mind felnőtteknél alkalmazható.

További információ...
octenisept® 1 mg/ml + 20 m/ml külsőleges oldat