A versenysport hatásai a gyerekekre

2018.03.13


Ahhoz, hogy a gyermekek csak a mozgás kedvező oldalát élvezhessék, érdemes odafigyelni egy-két olyan tényezőre, amelyek pozitívan és negatívan is lecsapódhatnak a gyermekkori versenysportból kifolyólag.

A sport stressz levezető hatású. Segít feldolgozni az iskolai,- és a családi elvárásokat, konfliktusokat. Ezeken kívül kitartásra, kemény munkavégzésre, önbizalomra és önfegyelemre nevel. A rendszeres sportolás szociális készséget is fejleszt, különösen, ha csapatsportot űznek.

Az élsport szintű versenyzés azonban magában hordozhatja az eredmény kényszer okozta stressz lehetőségét, amelyet egy éretlen gyerek kevésbé tud jól kezelni és károsan befolyásolhatja a lelki egyensúlyát. Megzavarhatja az önértékelést, ha az edző és a szülők is görcsösen eredményorientáltak, ezáltal a gyerek úgy érzi, sohasem tud megfelelni az elvárásaiknak.

Figyeljünk oda az időbeosztásra is, hiszen az egyre növekvő iskolai elvárások mellett nem mindig jó erőltetni a sportot, a kettő együttesen feszített tempója ahhoz vezethet, hogy a gyereknek elmegy a motivációja mind a tanulástól, mind a sportolástól. Próbáljunk meg mindig a gyermekünk mögött állni bármilyen döntést is hoz. Pozitívan értékeljük a teljesítményüket.

A legjobb, ha nem eredményt, hanem fejlődést várunk el tőlük.

OPSITE◊ POST-OP VISIBLE

OPSITE◊ POST-OP VISIBLE

Az OPSITE◊ POST-OP VISIBLE vízhatlan, baktériumzáró kötszer a seb láthatóságát biztosító méhsejtszerű nedvszívó sebpárnával. A seb gyógyulása a kötszer eltávolítása nélkül is megfigyelhető. A nem megfelelő gyógyulásra utaló jelek gyorsan felfedezhetők a seb láthatóságát biztosító kötésen keresztül.

További információ...
OPSITE◊ POST-OP VISIBLE