Síszezonra fel!

2022.02.08


Kell egy nagy adag bátorság ahhoz, hogy gyerekekkel induljunk el síelni. Hogyan vágjunk neki a családos „fehér nyaralás” -nak? Cikkünkben ezt összegezzük.

Mikortól érdemes a síelésen gondolkozni?

Habár a gyermekorvosok szerint *3 éves kortól lehet legkorábban elkezdeni beavatni a gyerekeket a síelés világába, **5 éves kortól ajánlott nagyobb síparadicsomba ellátogatni a legkissebbekkel. 5 éves kor előtt egyrészt a síelés megterheli a kicsik még fejlődő ízületeit, valamint az ítélőképességük sem megfelelő egy ilyen, akár veszélyes szituációkat is rejthető sporthoz.

Hogyan vágjunk bele?

Amennyiben a szülő gyakorlott síelő, megpróbálhatja átadni tudását gyermekének. Van olyan, aki őstehetség ebben a sportban és pár óra gyakorlás után már magabiztosan csúszik le a lejtőkön, és van, akinek több idő kell a síelés elsajátításához. Az tény, hogy olyan alaposan és mélységekbe menően egyik szülő sem fogja tudni átadni a síelés rejtelmeit, mint egy oktató, így érdemes lehet beíratni a gyermeket egy gyorstalpaló síoktatásra, mielőtt a közepébe vágnánk.

A legelső közös síelés előtt érdemes mérlegelni a helyszineket? Külföld vagy belföld? Síoktatás szempontjából érdemesebb lehet olyan helyszint találni, ahol magyar oktatást biztosítanak. Számos belföldi sílehetőség van, érdemesebb kipróbálni a közös síelést előbb egy közeli helyszínen, mielőtt külföldre utazna gyermekével.

Mit érdemes magunkkal vinni?

Érdemes kikérni szakember segítségét amikor sífelszerelés választunk gyermekünknek. A sílécnek a gyermekünk álláig kell érnie. Kellő figyelmet fordítsunk az esetleges balesetek elkerülésére, sisak, és gerincvédő beszerzése nagyon fontos!

A legjobb napos időben síelni, ugyanakkor gondolnunk kell az UV sugarakkal szembeni védelemre is! Érdemes fényvédőt is becsomagolnunk a bőröndünkbe, valamin regeneráló krémet, ha mégis leégnénk a sziporkázó napsütésben. Az Octenicare Panthenollal, Bisabolollal és Octenidin-nel segíti a bőr regenerálódását.

*https://www.mackojatek.hu/cikkek/sieles-gyerekek-tippek/ **https://www.webbeteg.hu/cikkek/sport_egeszseg/7415/gyermekek-sielese

octenicare® regeneráló krém

octenicare® regeneráló krém

Irritált és érzékeny bőr védelmére és intenzív ápolására. Optimálisan alkalmas a sebgyógyulási folyamat kisérő kezelésére, érzékeny és irritált bőrterületek – pl. atópiás dermatitisz vagy pszoriázis – ellátására, valamint kisebb égések és leégések utókezelésére. Használható inkontinens betegek bőrének nedvességtől való védelmére.

További információ...
octenicare® regeneráló krém