Tetoválás ápolása a téli időszakban

2024.01.22


Összegeztük, mire figyeljünk télen, ha tetoválásunk van!

Egy új tetoválás készítésére a tél megfelelő időszak lehet, hiszen nem kell számolni a nyárra jellemző erős napsütéssel, amely nem csupán veszélyes a bőrre, hanem ki is fakíthatja a friss tetkó színeit. Mellesleg a strandolás, tóban való fürdőzés lehetősége sem áll fent, amely a frissen tetováltak számára lemondással járhat. Ugyanakkor a hidegebb évszakban való tetováltatásnak is meglehet a hátránya, hiszen ilyenkor gyorsabban kiszáradhat a bőr, így az új varrás ápolására, hidratálására fokozottan kell ügyelni.

Lényeges az öltözködés

Télen szívesebben viselünk meleg, réteges öltözetet. Ám friss varrás esetén ezt is át kell gondolni, ugyanis a durvább anyagú ruhák (például gyapjú) kidörzsölhetik, irritálhatják a tetovált bőrt (ugyanez igaz a szűk szabású darabokra). A ruhaanyag a friss tetováláson keletkező forradásokba akár bele is akadhat, vagy ki is szakíthatja azokat. Ennek eredményeképpen a tetkó ,,foltos” lehet a későbbiekben. Így érdemesebb a gyógyulás ideje alatt puhább, sima anyagokat viselni (például pamut öltözetet). A szabás legyen inkább laza és bő, a cél ugyanis az, hogy a ruhanemű a tetovált bőrfelülettel a lehető legkevesebbszer érintkezzen.

Kerüljük a forró zuhanyt

Bár egy jó forró fürdő vagy zuhany kellemes és megnyugtató lehet, ha odakint repkednek a mínuszok, ám friss tetoválás esetén ezt célszerű hanyagolni. A forró víz ugyanis eltávolíthatja a bőr természetes olajait, így a tetkónk szárazzá és fénytelenné válhat. Inkább langyos vízben fürödjünk, és próbáljuk távolt tartani a tetovált bőrt a közvetlen víznyomástól. Szárítkozásnál pedig az erőteljes dörzsölés helyett inkább óvatosan, kíméletesen töröljük a bőrt szárazra.

Fontos a levegőztetés

Bár a hideg időben még a négy fal között is vastagon fel vagyunk öltözve, mégis tanácsolt időnként szellőztetni a friss tetoválást, hogy érje a szabad levegő. Ez segíti a gyógyulási folyamatot és jót tesz a bőrnek is. Így, ha tehetjük, akkor minden nap szánjunk rá egy kis időt, hogy a gyógyulófélben lévő tetoválást szabadon hagyjuk és ne fedje semmilyen textil.

tetoválás (1).png

Regeneráljuk és ápoljuk a bőrt!

Nagyon fontos, hogy bőrünket rendszeresen hidratáljuk a téli hónapokban, különösen igaz ez a friss tetoválás esetében is! Ahhoz, hogy a tetoválás igazán szépen gyógyuljon, és bőrünknek is megadjuk a kellő törődést, használjunk octenicare® regeneráló krémet!

Az octenicare® regeneráló krém összetételének köszönhetően igazán magas színvonalat képvisel a piacon. Panthenolt tartalmaz, amelyről érdemes tudni, hogy a bőrben B5 vitaminná alakul át, ezzel segíti a sérülések regenerálódását és gyógyulását - emellett a panthenol javítja a bőr hidratáltságát, így az rugalmasabb lesz és kevésbé fog feszülni. Az octenicare® további összetevője még a bisabolol, amely a kamillavirág természetes hatóanyaga: a bisabolol gyulladáscsökkentő és bőrnyugtató hatásának köszönhetően ideális az érzékeny és irritált bőrnek, valamint kiváló antioxidáns, ezáltal védi a bőrt a káros környezeti hatásoktól. Az octenicare® oktenidint is tartalmaz, amely fertőtlenítő tulajdonságokkal rendelkező hatóanyag. Az octenicare® tehát a benne lévő hatóanyagoknak köszönhetően nagy segítség lehet a sebek hámosodásának támogatása esetén!

Hogyan alkalmazzuk?

Az octenicare®-t naponta 1-3 alkalommal vékony rétegben kenjük az érintett bőrfelületre és masszírozzuk be. Figyeljünk arra, hogy a sebnek már behámosodott állapotúnak kell lennie – akut dermatitisz esetén ne alkalmazzuk a krémet. Ügyeljünk arra, hogy higiéniai okokból a tubus vége ne érintse a sebet vagy más felületet.

octenicare® regeneráló krém

octenicare® regeneráló krém

Irritált és érzékeny bőr védelmére és intenzív ápolására. Optimálisan alkalmas a sebgyógyulási folyamat kisérő kezelésére, érzékeny és irritált bőrterületek – pl. atópiás dermatitisz vagy pszoriázis – ellátására, valamint kisebb égések és leégések utókezelésére. Használható inkontinens betegek bőrének nedvességtől való védelmére.

További információ...
octenicare® regeneráló krém