A tetoválás szakszerű utókezelése

2022.10.07


A tetoválás örök életre szól. Ám ahhoz, hogy szép legyen, érdemes a frissen elkészült tetkót megfelelően ápolni!

Minden tetoválásnak külön története van, és vannak olyanok is, amelyekhez fontos emlékeink kötődnek. Nem véletlen, hogy egy életen át szeretnénk viselni őket. Ahhoz, hogy egy ilyen „örök emléket” a legnagyobb becsben tartsuk, elengedhetetlen egy profi tetováló. Egy szép tetoválás azonban csak részben múlik a művész ügyességén és szakszerűségén. Az elkészült alkotás tartósságát és kinézetét nagy részben befolyásolja az utókezelés minősége is.

Tetoválás során megsérül a bőr védőrétege, ezáltal megnő a fertőzések kockázata és fokozódik a dehidratáció is. A minél gyorsabb regeneráció és a gyulladások elkerülése érdekében, valamint, hogy a tetoválásban sokáig gyönyörködhessünk, és hosszantartó, egyenletes, ragyogó színekben pompázzon, több szempontot kell figyelembe venni. Egy tetoválás gyógyulásához általában 2-3 hét szükséges, de a regeneráció speciális esetekben akár több hónapig is tarthat. Ezt a folyamatot számos tényező befolyásolja: a festék típusa, a tetoválás helye és mérete, a bőrtípus, az immunrendszer állapota, és nem utolsósorban az utóápolás.

tetkó cikk kép.jpg

Amíg teljesen be nem gyógyul a tetoválás, addig a strandolás mindenképpen kerülendő, de tusolás során sem ajánlott sokáig áztatni a bőrfelületet. Az illatos és trendi tusfürdők helyett ajánlott ilyenkor egy kíméletes, antibakteriális szappan használata. Az octenisan® wash lotion alkalmas minden bőrtípusra, színező- és illatanyagmentes. Védelmet biztosít a kórokozók széles spektrumával szemben, allantoin tartalma pedig nyugtatja és táplálja a bőrt.

Ahhoz, hogy a regeneráció minél gyorsabb és zökkenőmentesebb legyen, körültekintően kell megválasztani azt a terméket, amelyikkel napi szinten végezzük az utóápolást, ugyanis ez nagyban hozzájárul a tetoválás későbbi színeihez, megjelenéséhez. Az octenicare® regeneráló krém összetételét tekintve egyedülálló a piacon. Panthenol tartalma a bőrben B5 vitaminná alakul, amely segíti a sérülések regenerálódását és gyógyulását, valamint javítja a bőr hidratáltságát, ezáltal az rugalmasabb lesz és kevésbé feszül. A benne lévő bisabolol a kamilla virág természetes hatóanyaga. Gyulladáscsökkentő és bőrnyugtató hatása lévén ideális az érzékeny és irritált bőrnek, valamint kiváló antioxidáns, ezáltal védi a bőrt a káros környezeti hatásoktól.

tetkó cikk kép2.jpg

A szakszerű kezelésnek köszönhetően a második hét végére valószínűleg befejeződött a hámlási folyamat, viszont a tetovált bőr ezután is feszülhet. Ilyenkor érdemes speciális testápolókat használni a bőr védelme érdekében. A színezékmentes esemtan® skin lotion egy magas hidratáló tulajdonságokkal rendelkező készítmény, mely méhviasszal és jojoba olajjal táplálja és óvja a bőrt.

A frissen hámlott kültakarót védeni kell továbbá a káros UV sugárzástól is. Mivel a bőr még elég érzékeny, ezért napozás és szoláriumozás esetén erősen javallott magas faktorszámú fényvédő krémek használata.

octenicare® regeneráló krém

octenicare® regeneráló krém

Irritált és érzékeny bőr védelmére és intenzív ápolására. Optimálisan alkalmas a sebgyógyulási folyamat kisérő kezelésére, érzékeny és irritált bőrterületek – pl. atópiás dermatitisz vagy pszoriázis – ellátására, valamint kisebb égések és leégések utókezelésére. Használható inkontinens betegek bőrének nedvességtől való védelmére.

További információ...
octenicare® regeneráló krém