Vessünk véget a kínzó orrszárazságnak!

2018.04.26


Feszítő, égető érzés minden lélegzetvételnél, száraz és irritált orrüreg, apró sebek az orrnyálkahártyán. Ismerősek lehetnek ezek a tünetek, ha gyakran szenvedünk orrszárazságban.

Mitől alakulhat ki orrszárazság?

Kevés folyadékbevitel, dehidratált szervezet. Orrspray függőség, túlzott orrcsepp használat. Ha több ideig vagy gyakrabban használjuk az orrcseppet, mint ahogy az elő van írva, akkor az orrnyálkahártya erei összehúzódnak, nem termelnek elég váladékot, így az orrnyálkahártya megduzzadhat és ez szárazsághoz vezethet. Nem megfelelő páratartalom, meleg száraz levegő lélegzése. Ez főleg a fűtési szezonban tapasztalható.

Miért fontos, hogy orrüregünk hidratált legyen?

A fertőzésekkel szembeni védelemben nagy szerepe van az orrnak, orrüregnek és főként az orrváladéknak. A belélegzett levegő megtisztításában egy csapdaként funkcionál az orrváladék, ezért orrszárazság esetén csökken az orrunk védelme és számos mikroorganizmus tud behatolni a szervezetünkbe.

Az octenisan® md nazális gél az orrüreg nedvesítésére és fizikális tisztításán keresztüli dekontaminálására alkalmazható. Az orrüreg megfelelő nedvességellátásával orvosolható a hirtelen orrszárazság és irritáció. A hidrogél nedvesítő hatása révén egy olyan kedvező élettani környezetet alakít ki, amivel megelőzhető a baktériumok megtelepedése. Helyreállítja a természetes védelmi és tisztító élettani funkciókat.

Szintén sokakat érintő probléma, hogy a megfázás és allergia miatti sűrű orrfújás vagy orrnyálkahártya duzzanat apró érsérüléseket okoz az orrüregben. Elősegíti a sérült vagy igénybevett nyálkahártya felépülését, regenerálódását. Kitűnő választás az orrlyukak alatti sebek támogató kezelésére. Használata nagyon egyszerű. Az octenisan® md nazális gélből egy kis mennyiséget egy fültisztító pálcikára kell nyomni majd az orrüreg frontális területét teljesen bekenni vele. Ezután az orrot óvatosan össze kell nyomni, a hüvelyk és mutató ujjak segítségével masszírozzni, hogy biztosan mindenhova kerüljön a gélből egyenletesen.

Hol vásárolhatunk octenisan® md nazális gélt:http://minidoktor.hu/hol-kaphato/patikakhttp://minidoktor.hu/hol-kaphato/webshopok

OPSITE◊ POST-OP VISIBLE

OPSITE◊ POST-OP VISIBLE

Az OPSITE◊ POST-OP VISIBLE vízhatlan, baktériumzáró kötszer a seb láthatóságát biztosító méhsejtszerű nedvszívó sebpárnával. A seb gyógyulása a kötszer eltávolítása nélkül is megfigyelhető. A nem megfelelő gyógyulásra utaló jelek gyorsan felfedezhetők a seb láthatóságát biztosító kötésen keresztül.

További információ...
OPSITE◊ POST-OP VISIBLE