4 dolog, amit legtöbben elfelejtenének a kórházba vinni

2022.09.16


Ezeket a dolgokat legtöbben otthon felejtenék. Cikkünkből kiderül, mire érdemes figyelni!

Ha abban a szerencsés helyzetben vagy, hogy még sosem kellett hosszabb időre befeküdnöd a kórházba, akkor a beavatkozás előtti napokban biztosan azon töprengsz majd, hogy miket vigyél magaddal. Az olyan alapvető dolgokon kívül, mint a benti papucs, hálóruha, tisztálkodási szerek, van néhány apróság, ami elsőre nem feltétlen jutna az eszedbe, de korábbi tapasztalatok alapján, ezek mind praktikus dolgok.

1. Antimikrobiális testlemosó


A kedvenc illatos tusfürdőd helyett jobb, ha a kórházba egy antibakteriális testlemosót viszel magaddal. A kórházban, az operáció előtti mosdáshoz fognak adni egy fürdésre elegendő mennyiséget, de a kórházi fertőzések elkerülése érdekében jobb, ha végig, a kórházban való tartózkodásod alatt, egy megbízható antibakteriális testlemosót használsz a fürdéshez.

2. Füldugó


Elsőre jelentéktelennek tűnhet, de sajnos ritkán adatik meg, hogy egyágyas szobában tartózkodhass a kórházi kezelés alatt. A pittyegő gépek, a folyosóról beszűrődő zajok, a nővérkék ki-be járkálása, a szobatársak beszélgetése, a hozzájuk érkező látogatók mind olyan zavaró zajt csaphatnak, melyek akadályozzák a pihenést. Ez utóbbi műtét előtt és után is nagyon fontos, ezért a zavartalan alvás érdekében javasolt beszerezni egy füldugót.

3. Fásli


A trombózis megelőzése érdekében a műtét előtt, fásliból, kompressziós kötés kerül a lábaidra. A szakképzett nővérek segítenek ebben, de sajnos sok kórházban nem tudják biztosítani a 2 csomag fáslit ehhez, ezért neked kell majd gondoskodnod erről.

4. WC ülőke takaró


A műtét utáni napokban gyengélkedni fogsz még, ezért nehéz lesz a WC csésze fölé guggolnod, az ülőkére történő leülés pedig nem javasolt higiéniai okokból. Ezért szuper segítség lehet, ha van nálad WC ülőke takaró.

Egy pár napos kórházi tartózkodáshoz is megannyi apróságot kell még beszerezni. Fogkefe, fogkrém, nedves toalettpapír, zsebkendő, eldobható evőeszközök, kézfertőtlenítő, sebkezelő.

desmanol® pure alkoholos kézfertőtlenítő

desmanol® pure alkoholos kézfertőtlenítő

Felhasználásra kész, alkoholos kézfertőtlenítő panthenollal higiénés és sebészi kézfertőtlenítésre. Színezék- és illatanyag mentes.

További információ...
desmanol® pure alkoholos kézfertőtlenítő