2021 Védőnői konferencia

2021.06.21


Az Allegro Kft.-nek idén is lehetősége volt kivonulni a Magyar Védőnők Egyesületének 2021-es konferenciájára. Az elmúlt egy év után felüdülés volt számunkra végre személyesen is találkozni és meghallgatni a védőnők tapasztalatát termékeinkről.

A konferencián számos rendkívül érdekes előadást hallhattunk, neves orvosoktól és elkötelezett védőnőktől. Többek között szó volt a korszülés okairól, a kismamák helyes és kielégítő táplálkozásáról, a csecsemők megfelelő táplálásáról. Szó volt a fényvédelem fontosságáról és a melanóma megjelenéséről, amely egy rendkívül aktuális téma. Az Allegro Kft. elhivatott abban, hogy olyan termékeket kínáljon a kismamák számára, melyek hatásosak és korszerűen segítenek a szülőknek a legtöbb felmerülő probléma elhárításában. Legfőbb termékeink:

Opsite Post-Op Visible – a császármetszés kötszere:Az Opsite Post-Op Visible modern kötszert úgy tervezték, hogy a kismamáknak a császármetszés utáni időszakot megkönnyítse és komfortosabb érzetet biztosítson. Miben más mint a hagyományos kötszer?

Akár 7 napig a seben hagyható. Egy kismamának a császármetszés utáni időszak rendkívül kritikus. Fontos, hogy kényelmesen érezhesse magát. Az Opsite Pots-Op Visible használatával nem kell minden nap átkötözni a császármetszés sebét. Vízhatlan. A termék használatával a kismama zuhanyozhat. Egy frissítő zuhany nyugtató és energizáló hatással bír. Hagyja szellőzni a sebet. Lyukacsos szerkezetének köszönhetően a seb gyógyulási folyamata nyomonkövethető, így időben észrevehető az esetleges komplikáció és a seb szétnyílása. Hippoallergén ragasztó segít, hogy a kötszer a helyén maradjon. Így azok a kismamák is használhatják, akik érzékenyek az egyes ragasztókra.

Octenisept Sebkezelő Gél – utókezelésMiután eltávolítható a császármetszés hegéről a kötszer, utókezelésként ajánlott az Octenisept Sebkezelő Gél használata.

A termék különleges összetételének köszönhetően optimálisan nedvesen tartja a sebet és egy védőréteget képez azon, hogy megfékezze a baktériumok bejutását a sebbe. Ez a védőréteg a kórokozókat már a gélben hatástalanítja, ily módon véd a gyulladásoktól, segíti és gyorsítja a seb gyógyulását. Jódmentes, így kisgyermekeknél is használható.

Az újszülött kezelésére:

Octenicare regeneráló gélAz Octenisept egy jódmentes antiszeptikum, melyet az újszülöttek köldökcsonk fertőtlenítésére érdemes alkalmazni. A köldökcsonk megfelelő leszáradásához elengedhetetlen a baktériummentes környezet, ebben segít az Octenisept. A kezelés során fontos odafigyelni, hogy a terméket nem közvetlenül a köldökcsonkra fújja a kismama, hanem egy fülpálcika segítségével kenje körbe azt. A terméket egyéb sérülések fertőtlenítésére is lehet alkalmazni, legyen az egy kiránduláson szerzett horzsolás vagy egy konyhai vágási sérülés. Kompakt spray-s kivitelezése az egyszerű használatot biztosítja, az 50ml-es kiszerelésű termék pedig bárhova magunkkal vihető.

Octenicare regeneráló gélAz Allegro Kft. Minidoktor.hu kismamáknak szóló közösségi oldalán már összegeztük, hogy miért is érdemes Octanicare-t használni a kisgyermekek pelenkázása során. Az Octenicare három rendkívül hatásos összetevővel segíti a pelenka kiütés kezelését.

Panthenol: Számos platformon olvashatunk a panthenol egyedülálló képességeiről. Rendkívüli módon hidratálja és regenerálja a bőrt, simaságot és rugalmasságot biztosít. A panthenol egyedülálló hatóereje abban rejlik, hogy a bőr természetes lipidstruktúrájához hasonló körülményeket képes utánozni. Ez azt jelenti, hogy ideiglenesen “helyettesíti” azt és jó irányba befolyásolja az egyensúlyt, ami alatt a bőr természetes regenerációja beindulhat. Bisabolol: A bisabolol egy sokoldalú bőrjavító és nyugtató képességéről elismert kozmetikai hatóanyag, a kamilla illóolajának egyik meghatározó komponense. Az érzékeny, irritált vagy sebektől szenvedő bőr ápolására sikerrel használt összetevő. Csak néhány példa jótékony hatására: erőteljes gyulladáscsökkentő, véd az irritációk ellen, bőrnyugtató hatású. Oktenidin: Az Oktenidin fertőtlenítő hatásával egészíti ki a fent említett két hatóanyagot. Hatásának köszönhetően megelőzhetőek a fertőzések.

Octenident szájöblítő oldat:Kismamák esetében az egyik legfőbb kritérium a szájvizekkel szemben az alkoholmentesség. Az Octenident szájöblítő oldat alkohol és klórhexidin (ami felelős a fogak sárgásodásáért) mentesen biztosít friss és tiszta érzetet.