Babapopsi ápolása Octenicare-el

2021.11.26


Szinte minden kismama találkozik kipirosodott babapopsival. A legtöbb esetben egyszerű „pelenkakiütésről” beszélhetünk.

Mit érdemes tudni a pelenka kiütésről?

Mivel a pelenka a nap szinte minden percében fedi ezt a területet a baktériumok könnyen elszaporodhatnak. Amennyiben a pelenka tovább marad fent a kelleténél (ami még a leggondosabb anyukáknál is előfordul), a vizelet és a széklet irritáló hatása még jobban fokozza a kipirosodás mértékét. A pirosodás, hámlás ott jelentkezik, ahol a bőr találkozik a pelenkával. Ezek a területek leggyakrabban a fenék kidomborodó részei, a has alsó része, a comb belső felszíne, a szeméremdomb, a nagyajkak, és a herezacskó.

Amennyiben a kipirosodáson kívül egyéb tünetek is jelen vannak, például súlyosan gyulladt, sebes, nedvedző foltok, érdemes felkeresni a gyermekorvost vagy a védőnőt.

Copy_of_Octenisept_összehasonlító.png

Tünetek enyhítése, megelőzés

Az egyik leghatásosabb kezelés, ha egyszerűen, amikor csak lehet hagyjuk szabadon a gyermek testét. Természetesen ügyelni kell, hogy ne érje „meglepetés” a szülőket, illetve fontos, hogy a pici ne fázzon meg.

Az újszülött pelenkáit érdemes 10-12-szer kicserélni, a nagyobbakét 6-8-szor. Nem szabad elkapkodni a pelenka cseréjét, ugyanakkor érdemes figyelni, mikor telt meg a pelenka.

Ha otthon vagyunk a picivel a popsitörlő helyett válasszuk a gyors mosdatást, így jóval kevesebb szennyeződés maradhat a popsin és a törlőn lévő anyagok sem maradnak a bőrön.

Érdemes több méretű pelenkával kikísérletezni, hogy melyik a legmegfelelőbb méret. Ha túl kicsi pelenkát választunk, kidörzsölheti a comb és a has területét, túl nagy pelenka esetén pedig kifolyhat belőle minden. Ügyeljünk arra, hogy a gyermekünk növekszik, így a méretet is érdemes időnként lecserélni nagyobbra. Nem mindegy, hogy milyen krémet használunk.  Az Octenicare regeneráló krém három olyan összetevőt tartalmaz, amely kielégíti a kipirosodott bőr minden igényét.

  • Panthenol: Számos platformon olvashatunk a panthenol egyedülálló képességeiről. Rendkívüli módon hidratálja és regenerálja a bőrt, simaságot és rugalmasságot biztosít. A panthenol egyedülálló hatóereje abban rejlik, hogy a bőr természetes lipidstruktúrájához hasonló körülményeket képes utánozni. Ez azt jelenti, hogy ideiglenesen “helyettesíti” azt és jó irányba befolyásolja az egyensúlyt, ami alatt a bőr természetes regenerációja beindulhat.
  • Bisabolol: A bisabolol egy sokoldalú bőrjavító és nyugtató képességéről elismert kozmetikai hatóanyag, a kamilla illóolajának egyik meghatározó komponense. Az érzékeny, irritált vagy sebektől szenvedő bőr ápolására sikerrel használt összetevő. Csak néhány példa jótékony hatására: erőteljes gyulladáscsökkentő, véd az irritációk ellen, bőrnyugtató hatású.
  • Oktenidin: Az oktenidin fertőtlenítő hatásával egészíti ki a fent említett két hatóanyagot. Hatásának köszönhetően megelőzhetőek a fertőzések.

 

Az Octenicare használata 6 hónapos kortól javasolt, irritált, kipirosodott bőrproblémákra, valamint fürdetés utánra és pelenkázáshoz.

octenicare® regeneráló krém

octenicare® regeneráló krém

Irritált és érzékeny bőr védelmére és intenzív ápolására. Optimálisan alkalmas a sebgyógyulási folyamat kisérő kezelésére, érzékeny és irritált bőrterületek – pl. atópiás dermatitisz vagy pszoriázis – ellátására, valamint kisebb égések és leégések utókezelésére. Használható inkontinens betegek bőrének nedvességtől való védelmére.

További információ...
octenicare® regeneráló krém