Száraz bőr? Így tudjuk kezelni!

2023.11.15


Bőrünkre a hidegebb hónapokban fokozottan kell figyelmet fordítani.

Az őszi, téli időszakban bizony előfordulhat, hogy bőrszárazságot tapasztalunk, így célszerű azt mihamarabb olyan készítménnyel kezelni, amely visszaadja a bőr simaságát, puhaságát.

Miért szárad ki a bőrünk?

Télen csökken a hőmérséklet, a páratartalom változik, így sajnos adottak lesznek a feltételek, hogy bőrszárazság alakuljon ki. Ráadásul télen kevesebb nedvesség van a bőrben, mint nyáron, és kevesebb lipid van a bőr védőrétegében. A lipidekről tudni kell, hogy minden szövetünkben megtalálhatók, a bőr alatti lipidréteg pedig mechanikai védelmet és szigetelést biztosít. Ha a lipidréteg valamilyen külső behatástól csökken, akkor száraz, rugalmatlan lesz a bőr.

Azonban más tényezők is hozzájárulnak a kellemetlen tünetekhez: például tisztálkodási szokásaink. Fontos, hogy – bármennyire is jól esik a hideg időszakban a forró fürdő és zuhany – igyekezzünk kerülni a túl magas hőmérsékletű vízzel való fürdőzést, hiszen könnyen károsíthatja a bőr felületét, amely szintén szárazsághoz vezethet. Emellett különböző durva szappanok használata és a törölközővel való dörzsölés is árthat a bőrfelszínnek.

octenicare3.png

Mik a tünetek?

A száraz bőr általában kellemetlen, érdes tapintású. A hámló, repedező, pirosodó, viszkető bőr egyaránt tünete lehet a bőrszárazságnak. Jó tudni, hogy a megfelelő készítmény használatával a tünetek csökkenthetők, megszüntethetők.

Miért használjunk octenicare® regeneráló krémet?

Az octenicare® regeneráló krém nagy segítségünkre lehet, ha bőrünk irritált, kirepedezett. Hatóanyagainak, a panthenolnak, a bisabololnak és az oktenidinnek köszönhetően bőrünk visszanyerheti rugalmasságát és simaságát. Nézzük meg utóbbi hármat, hogy mit kell tudni róluk bővebben: a panthenol hidratál, elősegíti a bőr regenerációját. Emellett simaságot és rugalmasságot biztosít. A bisabololnak gyulladásgátló hatása van és nyugtatja a bőrt. (A bisabolol nem más, mint a kamillavirág egyik illóolajának kivonata). Az oktenidin pedig olyan hatóanyag, amely fertőtlenítő tulajdonságokkal rendelkezik.

Ennek a három hatóanyagnak köszönhetően az octenicare® regeneráló krém a következő előnyös tulajdonságokat hordozza magában: táplálja a hámosodó sebeket és megvédi a bőrt a nedvességtől, továbbá kiváló bőrkompatibilitással rendelkezik. (Emellett gátolja a szagképző kórokozókat is inkontinencia esetén). Az octenicare® előnyös tulajdonsága még, hogy színező- és illatanyagmentes. A termék dermatológiailag tesztelt, ráadásul az octenisan® termékekkel is kompatibilis.

octenicare.png

Így alkalmazzuk a krémet!

Az octenicare® alkalmazása egyszerű. Naponta 1-3 alkalommal vékony rétegben kenjük a krémet az érintett bőrterületre és masszírozzuk be. Figyeljünk arra, hogy a sebnek már behámosodott állapotúnak kell lennie – akut dermatitisz esetén ne alkalmazzuk a krémet! Higiéniai okokból a tubus hegye ne érintse a sebet vagy más felületet. Az octenicare® regeneráló krém kozmetikai termék.

octenicare® regeneráló krém

octenicare® regeneráló krém

Irritált és érzékeny bőr védelmére és intenzív ápolására. Optimálisan alkalmas a sebgyógyulási folyamat kisérő kezelésére, érzékeny és irritált bőrterületek – pl. atópiás dermatitisz vagy pszoriázis – ellátására, valamint kisebb égések és leégések utókezelésére. Használható inkontinens betegek bőrének nedvességtől való védelmére.

További információ...
octenicare® regeneráló krém