Hüvelyi applikátor – hatékony megoldás hüvelyi fertőzés ellen!

2023.01.06


A hüvelyben előforduló bakteriális vagy gombás fertőzések esetén kényelmes megoldást nyújthat az octenisept® hüvelyi applikátor!

Az octenisept® a bakteriális vagy gombás fertőzések kezelésére gyors és hatékony megoldást nyújt az alkalmazását elősegítő hüvelyi applikátorral! Egy olyan eszközről van szó, amit célszerű mihamarabb beszerezni, hiszen az intim fertőzések sajnos a legváratlanabb helyzetekben is megjelenhetnek, megzavarva a mindennapokat.

A stressz, antibiotikumok, gyenge immunrendszer vagy hormonális változások könnyedén kibillenthetik a természetes hüvelyi környezet egyensúlyát. Ráadásul bizonyos külső tényezők is befolyásolhatják a hüvelyflóra állapotát: például közös mosdók használata, uszodai medencék igénybevétele és még sorolhatnánk. A felborult hüvelyi környezetnek köszönhetően sajnos fertőzések fordulhatnak elő, melyeket elsősorban baktériumok és gombák okoznak.

A klinikai tünetek sokrétűek (pl. bőrpír, égés, viszketés, fokozott váladékozás, kellemetlen szag) és a kórokozóktól függően nagyon eltérőek lehetnek. Ezeket általában véve (orvossal történő konzultáció során) antibiotikumok (baktériumok ellen) és antimikotikumok (gombák ellen) egyidejű alkalmazásával kezelik, de az érintett kórokozók növekvő rezisztenciája még nehezebbé teszi a terápiát.

applikátor cikk kép.png

Sajnos a fertőzésveszélynek nem csak a hölgyek vannak kitéve: kislányok esetében az ösztrogén szint eltér a felnőttekétől, amelynek hatása van a hüvely flórájára. A hüvely természetes védekezési mechanizmusát adó tejsavköpenyt lactobacillus fajok termelik. Az ezek által létrehozott savanyú vegyhatás a hüvelyben jelentős védelmet nyújt a fertőzések ellen. Ez a savköpeny a gyerekeknél még hiányzik, ezáltal a kislányok sokkal fogékonyabbak a fertőzésekre. Ezeket főleg baktériumok okozhatják, ugyanis a serdülőkor kezdetéig a gyermeki hüvelyhám nem kedvez a gombák megtapadásának.

Szerencsére van egy biztonságos és kényelmes megoldás a hüvelyben előforduló nem komplikált bakteriális vagy gombás fertőzések esetére: az octenisept® kezelés hüvelyi applikátor segítségével! A speciálisan kifejlesztett applikátor könnyen és diszkréten adagolja az octenisept®-et, miközben optimálisan bevonja a hüvely falát. Az octenisept® egy korszerű fertőtlenítő, mely hatásos a hüvelyi fertőzést okozó baktériumok és gombák széles spektruma ellen. Az oktenidin hatóanyag molekuláris szerkezete miatt nem szívódik fel a szervezetbe bőrön, nyálkahártyán és sebfelületen keresztül sem. Az octenisept®-et biztonsággal használhatják várandós és szoptatós anyukák, valamint 8 év feletti gyermekek is bakteriális vagy gomba okozta hüvelyfertőzés esetén.

applikátor cikk kép2.png

Miért érdemes ezt a megoldást választani?

Azért mert…

…hatékony, mégis kíméletes! Az octenisept® külsőleges oldat egy olyan seb,- bőr,- és nyálkahártya fertőtlenítő oldat, amely nem tartalmaz jódot. Eredményes kórokozók széles spektruma ellen (baktériumok, gombák).

…használata kényelmes! Az octenisept® applikátor rendkívül kényelmes megoldást nyújt a hüvelyi fertőzés kezelésére. Kompakt kivitelezésének köszönhetően csupán ki kell cserélni az octenisept® szórófejével és már használható is! A termék könnyen és diszkréten adagolja az oldatot, így optimálisan bevonja a hüvely falát.

…bárki használhatja! Az oktenidin hatóanyag molekuláris szerkezete miatt nem jut be a keringésbe, így várandósok és kismamák is nyugodt szívvel alkalmazhatják. Az oktenidin a jóddal ellentétben nincs negatív hatással a pajzsmirigy működésére.

…színtelen! Az octenisept® szín- és illatanyag mentes, így nem hagy kellemetlen foltot a fehérneműn.

Jó tudni! Partner kezelése: A partner tünetmentesen is hordozhat kórokozókat, így a pár mindkét tagjának octenisept® oldattal történő kezelésével csökkenthető a fertőzés kockázata.

Figyelem! A hüvelyi applikátor orvostechnikai eszköz és kizárólag az octenisept® intravaginális felhordására használható. A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót vagy kérdezze meg kezelőorvosát! Az octenisept® gyógyszer – a kockázatokról és mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

octenisept® hüvelyi applikátor

octenisept® hüvelyi applikátor

A hüvelyben előforduló bakteriális vagy gombás fertőzések esetén kényelmes megoldást nyújt az octenisept®-tel történő kezelés az applikátor segítségével.

További információ...
octenisept® hüvelyi applikátor