Hüvelyi fertőzés kezelése – várandós nőknek is!

2022.06.17


Hosszas várakozás után örömmel jelentjük be, hogy megjelent az octenisept® hüvelyi applikátor. A hüvelyben előforduló bakteriális vagy gombás fertőzések esetén kényelmes megoldást nyújhat. Az octenisept® külsőleges oldat kiegészítőjeként szerezhető be a termék.

Miért is egyedülálló?

Hatékony mégis kíméletes: Az octenisept® külsőleges oldat egy olyan seb,- bőr,- és nyálkahártya fertőtlenítő oldat, amely nem tartalmaz jódot. A fertőtlenítő hatást az octenidin-dihidroklorid hatóanyag nyújtja, amely helyileg hat, így nem szívódik fel a szisztémás vérkeringésbe. Hatékony kórokozók széles spektruma ellen (baktériumok, gombák, lipofil vírusok, illetve hepatitis B).

Kényelmes használat: Az octenisept® applikátor rendkívül kényelmes megoldást nyújt a hüvelyi fertőzés kezelésére. Kompakt kivitelezésének köszönhetően csupán ki kell cserélni az octenisept® szórófejével és már használható is. A termék könnyen és diszkréten adagolja az oldatot, így optimálisan bevonja a hüvely falát.

Bárki használhatja: A oktenidin hatóanyag molekuláris szerkezete miatt nem jut be a keringésbe, így várandósok és kismamák is nyugodt szívvel alkalmazhatják. Az oktenidin a jóddal ellentétben nincs negatív hatással a pajzsmirigy működésére.1

Színtelen: Az octenisept® szín és illatanyag mentes, így nem hagy kellemetlen foltot a fehérneműn.

Partner kezelése: A partner tünetmentesen is hordozhat kórokozókat, így a pár mindkét tagjának kezelésével csökkenthető a fertőzés kockázata.

Az applikátor július 1-től elérhető a patikákban.

A termék kizárólag az octenisept®külsőleges oldat kiegészítőjeként használható.

1:https://portal.nebih.gov.hu/-/a-jod-elettani-jelentosege-es-tuladagolasanak-kockazatai

octenisept® 1 mg/ml + 20 m/ml külsőleges oldat

octenisept® 1 mg/ml + 20 m/ml külsőleges oldat

Az Octenisept fertőtlenítő oldat, amely hatóanyagként fertőtlenítő tulajdonságokkal rendelkező oktenidin‑dihidrokloridot és fenoxietanolt tartalmaz. Az Octeniseptet alkalmazhatja a sebkezelés támogatására, illetve a sebgyógyulás elősegítésére irányuló ismételt, rövid távú fertőtlenítésre és az ujjközi gombás fertőzés ismételt, rövid távú támogató kezelésére. Az Octenisept életkori korlátozás nélkül mind gyermekeknél, mind felnőtteknél alkalmazható.

További információ...
octenisept® 1 mg/ml + 20 m/ml külsőleges oldat