Így lesz sokáig szép a tetoválás!

2023.03.10


Legyen akár színes, fekete-fehér, kicsi vagy nagy, a tetoválás felvarrása után fontos a megfelelő utókezelés!

Bár a tetoválások stílusukban, méretükben, színezésükben, tartalmi jelentésükben sokfélék lehetnek, mit sem ér egy frissen létrehozott varrás, ha nem ápoljuk a végeredményt megfelelően. Na de mi is történik a tetoválás közben? A folyamat során a szakember a bőrrétegbe juttatott színezőanyagok segítségével megváltoztatja a bőr pigmentálását. A festéket a tetoválóművész tű segítségével juttatja a dermisbe (irhába), mely közvetlenül a bőr külső rétege, az úgynevezett epidermis (hám) alatt található. A dermis igen érzékeny, ráadásul a tinta befecskendezésekor sérülés éri, hiszen a folyamat során a tű mikroszkopikusan percenként akár 50-3000 alkalommal is kiszúrja a bőrt. A test ezt tramuaként fogja fel, a ,,megsebzett” bőrön a fertőzések, gyulladások kockázata megnő, valamint fokozódik a dehidratáció is. Szerencsére a tetoválás elkészülte után a bőr 2-3 hét alatt regenerálódik, a természetes hámlási folyamat ezalatt nagyjából lejátszódik. Ugyanakkor a tetoválás gyógyulási ideje különleges esetekben akár több hónapig is elhúzódhat. Ezt a folyamatot sok minden más befolyásolhatja: a tetoválás mérete és elhelyezkedése a testen, a páciens bőrének típusa, immunrendszerének állapota, a tetoválás utóápolásának minősége.

cheerful-young-lovely-redhead-tattooed-lady-with-nose-piercing-looking-positively-camera-with-charming-smile-standing-against-white-background-nude-shirt.jpg

Milyen utókezelő készítményt használjunk?

Ahhoz, hogy megőrizzük új díszünket a bőrünkön, elő kell segíteni a bőr regenerációját, hogy visszanyerje rugalmasságát. Továbbá arra is szükség van, hogy meggátoljuk az esetleges gyulladásokat, és olyan készítménnyel kezeljük a bőrt, ami nyugtató hatású. Emellett az sem mellékes, ha az ápolókrém fertőtlenítő tulajdonságokkal rendelkezik.

Az octenicare® regeneráló krém megfelel a fenti feltételeknek, ráadásul összetételét tekintve egyedülálló a piacon! Panthenol tartalma nem csupán simaságot és rugalmasságot biztosít, hanem a bőrben B5 vitaminná alakul át, amely segíti a sérülések regenerálódását és gyógyulását, valamint javítja a bőr hidratáltságát is. Ezáltal az rugalmasabb lesz és kevésbé fog feszülni. Az octenicare®-ben lévő bisabolol a kamillavirág természetes hatóanyaga. Gyulladáscsökkentő és bőrnyugtató hatása révén ideális az érzékeny és irritált bőrnek, valamint kiváló antioxidáns, ezáltal védi a bőrt a káros környezeti hatásoktól. Az összetevői között lévő oktenidin pedig fertőtlenítő tulajdonságokkal bír! Ráadásul színezék- és illatanyagmentes, így nem fog nyomot hagyni a ruhán.

Hogyan kell alkalmazni az octenicare® regeneráló krémet?

Naponta 1-3 alkalommal vékony rétegben kenjük a krémet az érintett bőrterületre és masszírozzuk be. Figyeljünk arra, hogy a sebnek már behámosodott állapotúnak kell lennie – akut dermatitisz esetén ne alkalmazzuk a krémet! Higiéniai okokból a tubus hegye ne érintse a sebet vagy más felületet.

Összességében az octenicare® olyan tulajdonságokat egyesít magában, amelyek megbízható minőségű, egyedülálló utókezelő krémmé teszik a tetoválás szerelmesei számára!

octenicare® regeneráló krém

octenicare® regeneráló krém

Irritált és érzékeny bőr védelmére és intenzív ápolására. Optimálisan alkalmas a sebgyógyulási folyamat kisérő kezelésére, érzékeny és irritált bőrterületek – pl. atópiás dermatitisz vagy pszoriázis – ellátására, valamint kisebb égések és leégések utókezelésére. Használható inkontinens betegek bőrének nedvességtől való védelmére.

További információ...
octenicare® regeneráló krém