Mi legyen a babaszobában? Segítség újdonsült szülőknek!

2024.09.02


Ezeket szükséges beszerezni a babaszobába!

Sokszor nem is egyszerű friss szülőként kiigazodni a sok bútor és eszköz között, amikor szeretnénk berendezni azt a helyiséget, ahol a baba fog tartózkodni. A választék hatalmas, a lehetőségek tárháza végtelen, így nem könnyű választani. Cikkünkben segítünk, hogy mire érdemes elsősorban figyelni!

Kezdjük az alapokkal!

A babaszobát berendezni nem is olyan egyszerű, hiszen figyelembe kell venni az alvás, etetés, öltöztetés, tárolás körülményeit egyaránt. Amit leginkább célszerű elsőkörben beszerezni, az mindenképpen egy gyermekágy, ahol a kicsi aludni fog – praktikus, ha ennek állítható a magassága. Jó megoldás lehet a babaöböl is, ami azt a célt szolgálja, hogy a kisbaba közvetlenül az anyuka mellett aludhasson, mégis külön kiságyon. Érdemes keményebb matracot választani a kényelmesebb éjszakai alvás érdekében. A pelenkázó asztal vagy komód is nagy segítséget nyújthat, a legtöbb kis helyen is elfér, emellett tárolásra is alkalmasak. Mindenképpen szerezzünk be egy pelenkázó alátétet is, hiszen segítségével kényelmes és biztonságos lesz a pelenkázás.

Ami még fontos lehet, az egy kényelmes hintaszék, amely alkalmas pihenésre, ringatásra és szoptatásra egyaránt. Ha a gyermek nagyobb lesz, akkor is tudunk a székben üldögélve felolvasni neki estimeséket, vagy szimplán csak ringatni. Ne feledkezzünk meg az éjjeli lámpáról sem, amely az éjszakai pelenkázás vagy szoptatás esetén gyenge fényével nem ingereli túl a babát.

A szoptatós párna beszerzése azért jó ötlet, mert etetés közben ezáltal kényelmesen és biztonságosan megtudjuk támasztani a baba fejét az ölben. Ha a kicsi külön szobában tartózkodik, vagy nem vagyunk éppen mellette, akkor egy babakamera tökéletes megoldást nyújthat. Ennek segítségével éjszaka is megfigyelhető a pici, így a szülők is nyugodtabbak lehetnek.

Természetesen a sötétítőfüggönyről se feledkezzünk meg, hiszen ezáltal ideális, nyugodt alvási környezetet tudunk teremteni a kisbaba számára.

babaszoba 1.png

Rendszerezzünk mindent!

Akár kicsi vagy nagyobb helyiségről van szó, érdemes kihasználni az összes rendelkezésre álló szabad felületet, és kihozni a legtöbbet az adott körülményekből! Ha látszólag nincs elég hely, akkor fúrjunk polcokat a falakra, a kiságy alá helyezzünk tárolókat, csoportosítsuk a kellékeket és kisruhákat funkciójuk és használati gyakoriságuk szerint. Mindennek találjunk ki helyet, és ha kell, címkézzük fel a dobozokat, tárolókat a könnyű kereshetőség érdekében.

Fő a biztonság

A szoba berendezésénél, a kiegészítők beszerzésénél a következő tanácsokat érdemes megfontolni a biztonság érdekében. Például rögzítsük a nagyobb bútorokat, berendezési tárgyakat a falhoz, hogy megakadályozzuk a felborulást. A szoba kifestésénél használjunk bababarát festéket, illetve olyan eszközöket válasszunk, amelyek anyaga nem ártalmas a baba szervezetére. Emellett garantáljuk az általános biztonságot: az apróbb tárgyakat tegyük el, hogy a kicsi ne férhessen hozzá, a vezetékeket rejtsük el, valamint minden olyan eszközt, amely balesetet okozhat.

octenisept® 1 mg/ml + 20 m/ml külsőleges oldat

octenisept® 1 mg/ml + 20 m/ml külsőleges oldat

Az Octenisept fertőtlenítő oldat, amely hatóanyagként fertőtlenítő tulajdonságokkal rendelkező oktenidin‑dihidrokloridot és fenoxietanolt tartalmaz. Az Octeniseptet alkalmazhatja a sebkezelés támogatására, illetve a sebgyógyulás elősegítésére irányuló ismételt, rövid távú fertőtlenítésre és az ujjközi gombás fertőzés ismételt, rövid távú támogató kezelésére. Az Octenisept életkori korlátozás nélkül mind gyermekeknél, mind felnőtteknél alkalmazható.

További információ...
octenisept® 1 mg/ml + 20 m/ml külsőleges oldat