Őszi finomságok Octi módra!

2024.10.07


Kreatívkodjunk a konyhában!

Itt van ismét az ősz, így eljött az őszi finomságok ideje! Ráadásul a konyhában való sütögetés egy szuper közösségi esemény is lehet, amely tökéletes kikapcsolódást nyújthat kicsiknek és nagyoknak egyaránt! Nincsen másra szükség, mint pár egyszerű konyhai eszközre, egy szabad munkafelületre és némi kreativitásra!

Octi formájú linzer

A linzer nem csak karácsonykor remek választás, ha egy kis teasüteményt szeretnénk enni. Emellett Octi polipot is meg tudjuk eleveníteni ha szeretnénk! A háztartási boltokban vagy cukrászkellékesnél lehet kapni polip formájú kiszúrót, használjuk ezt a művelethez! Először is készítsünk hagyományos linzer tésztát: ehhez elővehetjük a nagyi jól bevált receptjét, vagy üssük fel a polcon található süteményeskönyvet - ehhez a sütihez mindenkinek megvan a kedvenc, jól bevált receptje. A nyers tésztát polipos kiszúróval szaggatjuk, majd ha kisült, kék színű fondanttal vagy kék színű ételfestékkel színezett cukormázzal bevonjuk. A kis kék linzerpolipokat ajándékba is adhatjuk.

octi (1).png

Sütőtökös muffin Minidoktoros stílusban

A muffin szintén egy jól variálható sütemény, ha van egy jó alapreceptünk, akkor azt nagyon sok plusz hozzávalóval feldobhatjuk: csokoládéval, dióval, mogyoróval, aszalt gyümölccsel. És ha már ősz, akkor a sütőtök szintén egy szuper alapanyag lehet, amit beletehetünk a muffintésztába! Miután elkészítettük a muffinokat, nyomjunk rá krémet habzsákokból és ültessünk a tetejére marcipánból formázott kis polipokat! Ha szeretnénk minidoktoros stílust varázsolni a süteményeknek, akkor használjunk kék ételfestéket, és színezzük meg a krémet! A krémre pedig akár csokikagylókat is ültethetünk, így igazi tengeri hangulatot teremthetünk.

cupcake-2650609_1280.jpg

Készítsünk pizzát!

Ha kint esős az idő és hideg van, akkor itt az ideje a pizzasütésnek a meleg konyhában! Mivel itt van a gombaszezon, érdemes felturbózni a pizzatésztát egy kis gombával – feltéve, ha családban más is szereti! A pizzatésztából akár Octit is megformázhatjuk! Ehhez egy kés segítségével vágjunk ki egy polipot formázó alakot a pizzatésztából. Ha szükséges, használhatunk sablont is. A ,,tésztacsápokra” helyezhetünk kicsi gombaszeleteket, kolbászt vagy virslit, ezek mintázzák majd a ,,pizzapolip” tapadókorongjait . A többi pedig a mi fantáziánkon múlik, hogy mit szeretnénk rakni a pizzánkra, legyünk itt is kreatívak!

pizza.png

Almáspite minden mennyiségben

Az almáspitét nem lehet megunni, pláne az őszi időszakban! Hívjuk össze a gyerkőcöket, és készítsük el együtt ezt a finomságot! A tökéletes íz eléréséhez válasszunk édes almát, ízesítsük fahéjjal és reszelt citrommal az almás tölteléket. A végeredményt pedig tejszínhabbal is díszíthetjük.

Fő a biztonság

A konyhában tevékenykedve sajnos érhetnek minket balesetek, erre az alábbi tanácsaink vannak.

Kisebb szúrások, vágások, horzsolások és enyhe égési sérülések esetén az octenisept® seb -, bőr – és nyálkahártya fertőtlenítő tökéletes megoldást nyújthat. Az octenisept® minden olyan tulajdonsággal rendelkezik, ami az egyszerű, biztonságos és hatásos sebkezeléshez és fertőtlenítéshez kell. Széleskörű baktérium- gomba és vírusölő hatással rendelkezik, emellett életkori korlátozás nélkül használható gyermekeknél és csecsemőknél is egyaránt. Fertőtleníti a bőr- és nyálkahártya sérüléseit, így elősegíti a sebgyógyulást, alkalmazása fájdalommentes. Ráadásul színtelen, nem hagy foltot. Továbbá jódmentes, így jódérzékenyek is használhatják.

Az octenisept® sebgél szintén jól jöhet, hiszen fájdalommentes segítséget nyújt akut sérülések esetén! Alkalmazhatjuk minden típusú heveny bőrsérülésre, pl. vágásokra, horzsolásokra, enyhe égési sérülésekre. Az octenisept® sebgél különleges összetétele miatt optimálisan nedvesen tartja a sebet és védőréteget képez a baktériumokkal szemben. Ez a védőréteg megakadályozza, hogy a kórokozók bejussanak a sebbe, mivel azokat már a gélen belül hatástalanítja. Így az octenisept® sebgél megakadályozza a seb felülfertőződését és véd a gyulladástól. Jó tudni, hogy színtelen, nem hagy foltot, valamint jódérzékenyek is használhatják, hiszen jódmentes.

Az octenisept® oktenidin-dihidroklorid és fenoxietanol tartalmú, vény nélkül kapható gyógyszer. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Az octenisept® sebgél gyógyászati segédeszköznek minősülő orvostechnikai eszköz. A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót vagy kérdezze meg kezelőorvosát!

octenisept® 1 mg/ml + 20 m/ml külsőleges oldat

octenisept® 1 mg/ml + 20 m/ml külsőleges oldat

Az Octenisept fertőtlenítő oldat, amely hatóanyagként fertőtlenítő tulajdonságokkal rendelkező oktenidin‑dihidrokloridot és fenoxietanolt tartalmaz. Az Octeniseptet alkalmazhatja a sebkezelés támogatására, illetve a sebgyógyulás elősegítésére irányuló ismételt, rövid távú fertőtlenítésre és az ujjközi gombás fertőzés ismételt, rövid távú támogató kezelésére. Az Octenisept életkori korlátozás nélkül mind gyermekeknél, mind felnőtteknél alkalmazható.

További információ...
octenisept® 1 mg/ml + 20 m/ml külsőleges oldat