Tetoválás ősszel – praktikák a mielőbbi gyógyuláshoz

2024.09.25


Olvasd el hasznos tanácsainkat!

A nyári időszak nem a legjobb a tetoválás készíttetéséhez, hiszen ilyenkor számos dologtól kell védeni a bőrt (például napsugárzás, vízzel való érintkezés). Ám amint beköszönt az ősz, a feltételek is kedvezőbbek lesznek a tetoválás elkészítéséhez.

Ezekre érdemes figyelni

Ősszel fontos figyelembe venni, hogy az új évszakot hűvösebb, szárazabb levegő jellemzi, amely hatással lehet a tetoválás gyógyulására. Első körben nagyon fontos információ, hogy az új tetoválásnál mindig kövessük a tetoválóművész által javasolt utókezelési rutint, hogy elősegítsük a tetovált bőr mielőbbi gyógyulását. Az alábbi pár szabály betartásával pedig támogathatjuk ezt a folyamatot.

Fontos a folyadékbevitel

Minden évszakra fokozottan igaz a vízpótlás fontossága, így ne hanyagoljuk el ebben az időszakban sem! Lehetőleg igyunk minél több folyadékot, hiszen a kellő mennyiségű vízfogyasztás segít megőrizni a bőr hidratáltságát, így az elengedhetetlen a tetoválás egészségének megőrzéséhez. A víz segít a bőr helyreállításához szükséges tápanyagok szállításában, és a jól hidratált bőr jobban megjeleníti a tetoválás színeit.

tetoválás.png

Milyen ruhát viseljünk?

Az öltözködés terén érdemes rétegesen öltözni és jól szellőző ruhadarabokat választani. Kerüljük a szűk, durva és nehéz anyagokat, amelyek dörzsölhetik, felsérthetik a friss tetoválásunkat.

Forró fürdő helyett

Bár a hűvös idő beköszöntével nagyon csábító lehet a forró fürdő gondolata, mégis preferáljuk inkább a langyos hőmérsékletű vizet. Ugyanis a forró víz megfosztja a bőrt a természetes olajoktól, a tetoválás száraz és fénytelen lesz utána. (Nagyon fontos, hogy a tetoválást érheti víz, de nem szabad feláztatni!)

Gyengéd tisztálkodás

Mivel ilyenkor hajlamosabb a bőr a kiszáradásra és a berepedezésre, óvakodjunk a durva dörzsöléstől tisztálkodás közben. Érdemes gyengéd és illatmentes szappant használni a tetovált területen és kerülni a tusfürdőt, hámlasztó bőrradírokat, durva textúrájú tisztálkodási szereket.

Használjunk megfelelő krémet!

Az octenicare® regeneráló krém jó választás lehet a tetoválás utáni kezelésre. Panthenolt tartalmaz, amelyről érdemes tudni, hogy a bőrben B5 vitaminná alakul át, ezzel segíti a sérülések regenerálódását és gyógyulását - emellett a panthenol javítja a bőr hidratáltságát, így az rugalmasabb lesz és kevésbé fog feszülni. A bisabolol, amely a kamillavirág természetes hatóanyaga, gyulladáscsökkentő és bőrnyugtató hatásának köszönhetően ideális az érzékeny és irritált bőrnek, valamint kiváló antioxidáns, ezáltal védi a bőrt a káros környezeti hatásoktól. Az octenicare® oktenidint is tartalmaz, amely fertőtlenítő tulajdonságokkal rendelkező hatóanyag.

Az octenicare® tehát a benne lévő hatóanyagoknak köszönhetően nagy segítség lehet a tetoválás regenerálódásánál.

Hogyan alkalmazzuk az octenicare®-t?

Az octenicare®-t naponta 1-3 alkalommal vékony rétegben kenjük az érintett bőrfelületre és masszírozzuk be. Figyeljünk arra, hogy a sebnek már behámosodott állapotúnak kell lennie – akut dermatitisz esetén ne alkalmazzuk a krémet. Ügyeljünk arra, hogy higiéniai okokból a tubus vége ne érintse a sebet vagy más felületet.

octenicare® regeneráló krém

octenicare® regeneráló krém

Irritált és érzékeny bőr védelmére és intenzív ápolására. Optimálisan alkalmas a sebgyógyulási folyamat kisérő kezelésére, érzékeny és irritált bőrterületek – pl. atópiás dermatitisz vagy pszoriázis – ellátására, valamint kisebb égések és leégések utókezelésére. Használható inkontinens betegek bőrének nedvességtől való védelmére.

További információ...
octenicare® regeneráló krém