Kisállataink egyre kisebb megterhelésnek vannak kitéve, amikor műtéteket hajtanak végre rajtuk.

Ez a korszerű műtéti eljárásoknak, modern eszközöknek és a fejlett altatási technikáknak köszönhető. Az eddigi több napos kórházi ápolási idő immár pár órára csökkent. Az operált kisállat 24 órán belül a saját lábán hagyhatja el a kórházat és gyógyulások további szakaszait a jól megszokott, otthon környezetben tölthetik. Azonban ez azt is jelenti, hogy a gazdinak fel kell készülni a gondos otthoni ápolásra. Az állatorvosok mindig segítenek javaslataikkal, hogy a legbiztonságosabb körülmények között gyógyuljon a műtött állat.


Ha a sebbel gond adódik, felnyílik vagy váladékozik, akkor mindenképp érdeklődjön az állatorvosnál a szükséges teendőkről. A varratszedés általában a műtétet követő 10-14. nap között esedékes.
Ezután sem szabad elfeledkezni a sebfertőtlenítésről. Ajánlott olyan szert használni, ami színtelen, mert akkor nem kell félnünk, hogy kiskedvencünk „foltot hagy” maga után a bútorokon. Érdemes továbbá alkoholmentes fertőtlenítőszert alkalmazni, hiszen senki nem szereti hallani, ahogy kedvence vonyít a fájdalomtól.

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!